Ухвала
від 09.04.2024 по справі 676/8979/23
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/8979/23

Номер провадження 2/676/879/24

УХВАЛА

09 квітня 2024 року м. Кам`янець-Подільський

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

в складі: головуючої судді Швець О.Д.

з участю секретаря Михайловської І.А.

позивача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому засіданні в м. Кам`янець-Подільському цивільну справу за позовом керівника Кам`янець-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Хмельницької обласної військової адміністрації (Хмельницької обласної державної адміністрації) до Кам`янець-Подільської міської ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на стороні позивача Департамент інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою,-

ВСТАНОВИВ:

Керівник Кам`янець-Подільської окружної прокуратури звернувся з позовом в інтересах держави в особі Хмельницької обласної військової адміністрації (Хмельницької обласної державної адміністрації) до Кам`янець-Подільської міської ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на стороні позивача Департамент інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

В підготовчому засіданні позивач заявила клопотання, просить залучити до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, оскільки предметом позову є повернення в державну власність земельної ділянки з кадастровим номером 6822489300:06:008:0040 площею 0,75 га в межах якою знаходиться частина пам`ятки археології місцевого значення Поселення Острівчан (ур. Під Стінкою), яка як об`єкт культурної спадшини взято на державний облік як пам`ятку археологію (охоронний номер 2264) та вибула із державної власності на підставі наказу Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області № 22-8852-СГ від 30.11.2018 р. «Про передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність». Вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки посадових осіб цього органу.

В підготовче засідання відповідачі, третя особа не з`явилися, про час і місце розгляду справи повідомлені своєчасно належним чином.

Заслухавши позивача, дослідивши матеріали справи суд встановив наступне.

Відповідно ст. 42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Відповідно до положень ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Виходячи з предмету позову, обставин, що підтверджують заявлені вимоги, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, оскільки дослідження рішення у справі може вплинути на права, обов`язки його посадових осіб.

На підставі викладеного, керуючисьст. 53 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі за позовом керівника Кам`янець-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Хмельницької обласної військової адміністрації (Хмельницької обласної державної адміністрації) до Кам`янець-Подільської міської ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на стороні позивача Департамент інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою в якостітретьої особибез самостійнихвимог настороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області.

Копію ухвали направити третій особі.

Роз`яснити третій особі право на подачу пояснень щодо позову протягом десяти днів з дня отримання ухвали.

Суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду Швець О.Д.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118261026
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —676/8979/23

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні