Ухвала
від 10.04.2024 по справі 677/612/24
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Красилівський районний суд Хмельницької області

Справа № 677/612/24

У Х В А Л А

10.04.2024 м.Красилів

Суддя Красилівського районного суду Хмельницької області Вознюк Р.В.,

справа №677/612/24,

позивач ОСОБА_1 ,

відповідач ОСОБА_2 ,

предмет позову про позбавлення батьківських прав,

розглянувши матеріали справи,

в с т а н о в и в:

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, виходячи з такого.

Положення пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод гарантує кожному право подати до суду будь-який позов, що стосується його цивільних прав і обов`язків. Проте, право на суд не є абсолютним і воно може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за своєю природою потребує регулювання з боку держави.

За правилами цивільного процесуального законодавства України позовна заява за формою та змістом повинна відповідати вимогам статей 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України (надалі - ЦПК України).

На порушення вимог ч. 4 ст.177 ЦПК України, до позовної заяви не додано документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Частиною 2 статті 133 ЦПК України визначено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюється законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначено Законом України «Про судовий збір» від 08.07.2011 року зі змінами.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, розмір судового збору становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет на 2024 рік» з 1 січня 2024 року установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб в розмірі 3028 гривень.

Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет на 2024 рік» з 1 січня 2024 року установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб в розмірі 3028 гривень.

Відповідно до частини другої статті 9 Закону України від "Про судовий збір" суд перед відкриттям провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України. У зв`язку із цим суд повинен перевірити, щоб платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою, що додаються до позовної заяви (заяви, скарги), містили відомості про те, за яку саме позовну заяву (заяву, скаргу, дію) сплачується судовий збір.

Як вбачається зі змісту долученої до позовної заяви квитанції №9140-3792-5450-3854 від 03.04.2024 року платником судового збору є відмінна від позивача особа. Крім того, в графі призначення платежу зазначено судовий збір за позовом « ОСОБА_3 , Красилівський районний суд Хмельницької області», а тому суд не може чітко ідентифікувати, що сплачений згідно з цією квитанцією судовий збір стосується саме того позову, до якого він доданий

За вищевказаних обставин подальший рух позовної заяви неможливий.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких підстав, суддя доходить висновку про необхідність залишення позовної заяви без руху, оскільки вона не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України, та надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків, терміном 10 днів з дня вручення ухвали.

Отже, позивачу необхідно сплатити судовий збір у розмірі 1211 грн. 20 коп. та подати до суду документ, що підтверджує сплату судового збору.

Оплату судового збору необхідно здійснити за наступними реквізитами та рахунками, а саме: отримувач коштів: ГУК у Хмел.обл/Красилiв. мтг/22030101 ; код отримувача (за ЄДРПОУ): 37971775; банк отримувача: Казначейство України(ел. адм. подат.); рахунок отримувача: UA348999980313161206000022717; код класифікації доходів бюджету: 37971775 ; призначення платежу: 101


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Красилівський районний суд Хмельницької області (назва суду, де розглядається справа).

Вказані реквізити розміщені на сайті Судова влада України за посиланням https://kr.km.court.gov.ua/sud2209/gromadyanam/tax/, та знаходяться у вільному доступі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 177, 185 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити позивачу, що інакше позовна заява буде вважатись неподаною та буде йому повернена.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

На ухвалу, в частині визначення розміру судових витрат може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Хмельницького апеляційного суду протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали. В решті ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р. В. Вознюк

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118261051
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, розглянувши матеріали справи

Судовий реєстр по справі —677/612/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні