Ухвала
від 10.04.2024 по справі 378/225/24
СТАВИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття позовного провадження

Єдиний унікальний номер: 378/225/24

Провадження № 2/378/149/24

10.04.2024 року суддя Ставищенського районного суду Київської області Марущак Н. М. , вивчивши матеріали за позовом Товариста з обмеженою відповідвльністю «Веллфін» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До суду з вказаним позовом звернулося ТОВ «Веллфін» (03061, м. Київ, вул. Героїв Севастополя, 48, код ЄДРПОУ 39952398) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), з посиланням на те, що 06 квітня 2021 року між ОСОБА_2 та ТОВ «Веллфін» було укладено договір про споживчий кредит № 1518503 на суму 5000 грн., строк кредитування 67 днів. Відповідач зобов`язання за вказаним кредитомне виконує, у зв`язку з чим станом на 20.03.2024 має заборгованість у сумі 15000,00 грн., з яких: 5000,00 грн. основний борг, 10000.00 грн. заборгованість по відсоткам.

Позивач просить суд стягнути з відповідача на його користь заборгованість за вищевказаним кредитом в сумі 15000,00 грн., понесені витрати на сплату судового збору.

Зміст та форма позовної заяви та доданих до неї документів відповідає вимогамст. 175 ЦПК України.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження у справі немає.

Згідно ч. 1 ст. 274ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та справи, що виникають з трудових відносин.

За умовами ч. 6ст. 19 ЦПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Оскільки ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та предмет позовних вимог не підпадає під обмеження, які визначені ч. 4ст. 274 ЦПК України, - вказана справа може бути розглянута в порядку спрощеного провадження.

За приписами ч. 5 ст.279ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь - якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження по справі за позовом Товариста з обмеженою відповідвльністю «Веллфін» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання в приміщенні Ставищенського районного суду Київської області за адресою: смт. Ставище, вул. Героїв України, 4 Київської області на 10 годин 00 хвилин 10 травня 2024 року.

Про розгляд справи повідомити сторони.

Роз`яснитипозивачу тавідповідачу право подати клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Визначити строк для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом 5 (п`яти) днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження.

Встановити відповідачу 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі у порядку та відповідно до вимог ч. ст.178ЦПК України на подачувідзиву з викладенням заперечень проти позову, докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин відповідно до ч. 8 ст. 178 ЦПК України суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачу право подати до суду відповідь на відзив протягом трьох днів з дня отримання відзиву.

Роз`яснити відповідачу право подати до суду заперечення на відповідь на відзив протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам, що вони відповідно до ст. 212 ЦПК України мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

В Ставищенському районному суді наявна відповідна технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції з використання програмного забезпечення відеоконференцзв`язку.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб -порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням http://st.ko.court.gov.ua/sud1024/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н. М. Марущак

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118261818
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —378/225/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Марущак Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні