Ухвала
від 10.04.2024 по справі 738/680/24
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 738/680/24

№ провадження 2-а/738/2/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

10 квітня 2024 року м. Мена

Менський районний суд Чернiгiвської областi у складі судді Волошиної Н.В., отримавши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, державного інспектора з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Корюківського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області Шолойка Олександра Олексійовича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення

В СТ АН ОВ ИВ:

01 квітня 2024 року ОСОБА_1 звернулася до Менського районного суду Чернігівської області із позовною заявою до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, державного інспектора з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Корюківського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області Шолойка О.О. про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Ухвалою Менського районного суду Чернігівської області від 03 квітня 2024 року вказану позовну заяву залишено без руху, позивачу надано строк для подання до суду заяви про поновлення строку звернення до суду та доказів поважності причини пропуску.

На виконання вказаної ухвали суду позивачем надано заяву про поновлення строку на оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Вивчивши заяву позивача про поновлення пропущеного строку звернення до суду та додані до нього документи, суд приходить до висновку, що причини пропуску позивачем строку подачі позовної заяви є поважними, а клопотання позивача про поновлення строку подачі адміністративного позову таким, що підлягає задоволенню.

Згідно ч. 1 ст. 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Позовна заява по формі і за змістом відповідає вимогам статей 160,161 КАС України, підсудна Менському районному суду Чернігівської області, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Суд дійшов висновку про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями25,160,171,286КАС України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Поновити ОСОБА_1 пропущений строк звернення до суду з позовною заявою до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, державного інспектора з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Корюківського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області Шолойка Олександра Олексійовича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, державного інспектора з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Корюківського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області Шолойка Олександра Олексійовича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Призначити судове засіданняна 17квітня 2024рокуо 14годині 30хвилин в залі судових засідань Менського районного суду Чернігівської області (вулиця Сіверський шлях, 146 у місті Мена Чернігівської області).

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Запропонувати відповідачам до початку судового засідання надіслати до суду -відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (якіможливо доставити до суду),висновки експертіві заявисвідків,що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачам,що відповіднодо частини2статті 77КАС Українив адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноваженьобов`язок щододоказування правомірностісвого рішення,дії чибездіяльності покладаєтьсяна відповідача.

Роз`яснити сторонам у справі, що відповідно до ч. 3 ст. 79 КАС України відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву.

Позивача та його представника про дату, час та місце розгляду справи повідомити в електронній формі за допомогою sms-повідомлення.

Копію ухвали, судові повістки направити особам, які беруть участь у справі.

Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити відповідачам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://mn.cn.court.gov.ua/sud2512/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Позивач:

ОСОБА_1 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 .

Представник позивача:

Сльозка Анатолій Федорович, місцезнаходження: вул. Чернігівський шлях, 24-а м. Мена Чернігівська область.

Відповідачі:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, місцезнаходження: просп. Миру, 190-А м. Чернігів.

Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Корюківського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області Шолойко Олександр Олексійович, місцезнаходження: вул. Передзаводська, 1 м. Корюківка Чернігівська область.

Суддя Н.В.Волошина

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118261820
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —738/680/24

Рішення від 07.05.2024

Адміністративне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 17.04.2024

Адміністративне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні