Ухвала
від 09.04.2024 по справі 530/762/24
ЗІНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 530/762/24

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" квітня 2024 р. суддя Зіньківського районного суду Полтавської області Должко С.Р., розглянувши позовну заяву заступника керівника Диканської окружної прокуратури, місце знаходження: смт.Диканська, вул. Незалежності, 64а, Полтавської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області,місце знаходження: м.Полтава вул.Уютна, 23, Полтавської області до ОСОБА_1 , місце проживання невідоме, третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю "Полтаваекопродукт-2", місце реєстрації: м.Зіньків, прорвул.Гоголя 1/10 про конфіскацію земельної ділянки, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Диканської окружної прокуратури звернувся до Зіньківського районного суду Полтавської області із позовною заявою ОСОБА_2 про конфіскацію земельної ділянки.

Згідно зі ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів, а відповідно до правила ч.1ст. 19 цього ж Кодексусуди розглядають в порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

Згідно ізстаттею 129 Конституції Україниодними з основних засад судочинства є рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Вивчивши подану позовну заяву та додані до неї документи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.184 ЦПК України позов пред`являється шляхом подання позовної заяви до суду.

Відповідно до вимог ч. 3ст. 175 ЦПК України,позовна заяваповинна містити:повненайменування (дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові-для фізичних осіб)сторін таінших учасниківсправи,їх місцезнаходження(дляюридичних осіб) або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб);поштовий індекс;ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку

на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів

зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; правові підстави позову; відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору - у випадку, якщо законом встановлений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності);

Подана позовна заява не відповідає вимогам ст.175,177 ЦПК України, а саме:

- позовна заява не містить адресу місця проживання ОСОБА_1 ..

Європейський суд з прав людини у своїй практиці неодноразово наголошував, що право на доступ до суду, закріплене у статті 6 розділу 1 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, не є абсолютним: воно може бути піддане допустимим обмеженням, оскільки вимагає за своєю природою державного регулювання. Держави-учасниці користуються у цьому питанні певною свободою розсуду.

Додержання процесуальної форми і змісту позовної заяви є однією з обов`язкових вимог національного законодавства, що забезпечує право на звернення до суду та порушення судом провадження у справі.

Відповідно до ч.1ст.185 ЦПК Українисуддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього кодексу протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З цих підстав подана заступником керівникаДиканської окружноїпрокуратури позовна заявапідлягає залишенню без руху і необхідно надати строк для усунення виявлених недоліків.

Керуючись ст.ст. 175-177, 185, 258-261 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву заступника керівникаДиканської окружноїпрокуратури,місце знаходження:смт.Диканська,вул.Незалежності,64а,Полтавської областів інтересахдержави в особіГоловного управлінняДержгеокадастру уПолтавській області,місцезнаходження:м.Полтававул.Уютна,23,Полтавської областідо ОСОБА_1 ,місце проживанняневідоме,третя особа:товариство зобмеженою відповідальністю"Полтаваекопродукт-2",місце реєстрації:м.Зіньків,прорвул.Гоголя1/10про конфіскаціюземельної ділянки - залишити без руху.

Відповідно до ч.2 ст.185 ЦПК України, виявлені недоліки вказані в ухвалі суду повинні бути усунуті протягом п"яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Зіньківського районного суду

Полтавської області С.Р.Должко

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118262170
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —530/762/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Должко С. Р.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Должко С. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні