Ухвала
від 10.04.2024 по справі 534/657/24
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №534/657/24

Провадження №2-о/534/29/24

У Х В А Л А

10 квітня 2024 року м. Горішні Плавні

Суддя Комсомольського міського суду Полтавської області Солоха О.В., перевіривши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,

в с т а н о в и в :

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із зазначеною заявою, в якій прохає визнати недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та призначити опікуном над ним його племінника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою суду від 28.03.2024 заяву ОСОБА_1 залишено без руху.

Заявник ОСОБА_1 недоліки викладені в ухвалі суду не усунув, натомість звернувся до суду з заявою про відкликання заяви.

Відповідно до п.3 ч.4 ст.185 ЦПК України, подана до суду заява повертається у випадках, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

За таких обставин, беручи до уваги, що заявником до відкриття провадження у справі подано до суду заяву відкликання заяви, заява ОСОБА_1 підлягає поверненню заявнику.

Керуючись ст.185 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 про відкликання заяви про визнання особи недієздатною та встановлення опіки задовольнити.

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною та встановлення опіки повернути заявнику.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвала суду може бути оскаржено до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.В.Солоха

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118262426
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —534/657/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Солоха О. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Солоха О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні