Постанова
від 10.04.2024 по справі 489/188/24
МИКОЛАЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

10.04.24

33/812/209/24

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«10» квітня 2024 року м. Миколаїв

Суддя Миколаївського апеляційного суду Фаріонова О.М., розглянувши справу про адміністративне правопорушення за апеляційною в.о. начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) Хруща В.

на постанову судді Ленінського районного суду м. Миколаєва від 04 березня 2024 року, якою ОСОБА_1 визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, та на підставі ст. 22 КУпАП звільнений від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

в с т а н о в и в :

Як встановлено судом, ОСОБА_1 27.12.2023 о 14.30 год., по Херсонському шосе, 38А в м. Миколаєві, здійснював торгівлю об`єктами рослинного світу (сосною звичайною) в кількості 3 одиниці без наявності належним чином прикріплених бирок (чипів), які б містили інформацію щодо походження цих об`єктів, чим порушено порядок збуту об`єктів рослинного світу та вимоги ст. 10 ЗУ «Про рослинний світ», п. 17 Інструкції з ведення електронного обігу деревини, затверджених наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №621 від 27.09.2021 р.

Судом першої інстанції ОСОБА_1 визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, та на підставі ст. 22 КУпАП звільнений від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Не погодившись із зазначеною постановою, в.о. начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) ОСОБА_2 подав апеляційну скаргу, яка підлягає поверненню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 КУпАП, постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником, а також прокурором у випадках, передбачених частиною п`ятою статті 7 та частиною першою статті 287 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів справи про адміністративне правопорушення, в.о. начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) ОСОБА_2 не є особою, яка згідно ч. 2 ст. 294 КУпАП, має право на оскарження постанови суду у справі про адміністративне правопорушення.

Питання повернення апеляційної скарги не врегульоване нормами КУпАП.

Разом з тим, згідно з п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, кожен має право на справедливий розгляд його справи незалежним і безстороннім судом.

Відповідно до ст. 245 КУпАП, одним із завдань провадження в справах про адміністративне правопорушення є об`єктивне з`ясування обставин справи.

З метою додержання принципу законності, виникла необхідність в застосуванні принципу аналогії закону найбільш близької галузі права - кримінального процесуального права.

Відповідно доп.2ч.3ст.399КПК України,апеляційна скаргаповертається,якщо апеляційну скаргу подала особа, яка не має права подавати апеляційну скаргу.

У зв`язку з наведеним, оскільки апеляційна скарга подана особою, яка не має права на подачу апеляції, її слід повернути разом з усіма доданими до неї документами.

Керуючись ст. 294 КУпАП, п. 2 ч. 3 ст. 399 КПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Апеляційну скаргу в.о. начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) Хруща В. на постанову судді Ленінського районного суду м. Миколаєва від 04 березня 2024 року щодо ОСОБА_1 , - повернути як таку, що подана особою, яка не наділена правом апеляційного оскарження.

Постанова набирає законної сили негайно після її винесення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя О. М. Фаріонова

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118262439
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —489/188/24

Постанова від 10.04.2024

Адмінправопорушення

Миколаївський апеляційний суд

Фаріонова О. М.

Постанова від 04.03.2024

Адмінправопорушення

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Костюченко Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні