Ухвала
від 10.04.2024 по справі 537/750/24
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 1-кп/537/124/2024

Справа № 537/750/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.04.2024 Крюківський районний суд м. Кременчука Полтавської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 за участю прокурора ОСОБА_2 , обвинуваченого ОСОБА_3 , при секретарі ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Кременчуці кримінальне провадження № 12024170530000009 за обвинуваченням ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Кам`яні Потоки Кременчуцького району Полтавської області, з середньо-спеціальною освітою, розлученого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактичного проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше несудимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 185, ч.2 ст.15, ч.4 ст. 185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області надійшов обвинувальний акт за обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 185, ч.2 ст.15, ч.4 ст. 185 КК України.

Угоди у кримінальному провадженні на досудовому розслідуванні не укладались.

Прокурор у підготовчому судовому засіданні вважала за можливе призначити справу до розгляду на підставі обвинувального акта. Клопотала про проведення судового засідання за її участі в режимі відеоконференції з Ленінським районним судом м. Полтави.

Представник потерпілого ПП «Онвард Трейд» у підготовче судове засідання не з`явився, про день та час слухання справи був належним чином повідомлений.

Обвинувачений не заперечував проти призначення справи до розгляду. Клопотав про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з державною установою «Полтавська установа виконання покарань (№23)».

Підстави для закриття кримінального провадження, передбачені п. 4-8 ч. 1, ч. 2ст. 284 КПК України, відсутні.

Обвинувальний акт затверджений прокурором і відповідає вимогамст. 291 КПК України, підстав для його повернення прокурору не вбачається.

Суд, вислухавши думки учасників підготовчого провадження щодо можливості призначення кримінального провадження до судового розгляду, з`ясувавши питання про склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді, враховуючи, що відсутні підстави для прийняття рішень, передбачених п. 1-4 ч. 3 ст. 314 КПК України, та відсутні клопотання учасників процесу, вважає за необхідне призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту, що надійшов до суду.

Вирішуючи клопотання прокурора та обвинуваченого, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до вимог ч. 1 ст.336КПК судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження у судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; необхідності забезпечення безпеки осіб; проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Згідно ч.2 ст. 336 КПК суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Зважаючи на викладене, з метою забезпечення оперативного судового розгляду у розумні строки, дотримання прав учасників процесу, суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання прокурора та обвинуваченого та здійснення дистанційного провадження в справі і проведення судового засідання в режимі відеоконференції з Ленінським районним судом м. Полтави з участю прокурора ОСОБА_2 та з ДУ «Полтавська установа виконання покарань (№23)» за участю обвинуваченого ОСОБА_3 .

Відповідно до ч. 1 ст.316КПК України після завершення підготовки до судового розгляду суд постановляє ухвалу про призначення кримінального провадження до судового розгляду.

Необхідності прийняттярішення проздійснення кримінальногопровадження узакритому судовомузасіданні не встановлено.

Керуючись статтями 314,371,372 КПК України, суд

постановив:

Закінчити підготовкукримінального провадженняза обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненнікримінальних правопорушень,передбачених ч.4ст.185, ч.2 ст.15, ч.4 ст. 185 КК України.

Призначити кримінальне провадження до судового розгляду на 14 год. 00 хв. 18 квітня 2024 року у відкритому судовому засіданні у приміщенні Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області.

Судове засідання з розгляду кримінального провадження № 12024170530000009 за обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 185, ч.2 ст.15, ч.4 ст. 185 КК України, проводити в режимі відеоконференції з Ленінським районним судом м. Полтави з участю прокурора ОСОБА_2 та з ДУ «Полтавська установа виконання покарань (№23)» з участю обвинуваченого ОСОБА_3 .

Повідомити Ленінський районний суд м. Полтави та ДУ Полтавська установа виконання покарань (№23)», що судове засідання в справі призначене на 14 год. 00 хв. 18 квітня 2024 року. Доручити Ленінському районному суду м. Полтави забезпечити проведення відеоконференції з участю прокурора ОСОБА_2 . Доручити ДУ Полтавська установа виконання покарань (№23)» забезпечити проведення відеоконференції з участю обвинуваченого ОСОБА_3 .

Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Доручити уповноваженій службовій особі Ленінського районного суду м. Полтави та службовій особі ДУ Полтавська установа виконання покарань (№23)» вручити особам, що беруть участь у судовому засіданні дистанційно, пам`ятку про їх процесуальні права, перевірити їх документи, що посвідчують особу, та перебувати поряд з ними до закінчення судового засідання.

Копію ухвали направити негайно Ленінському районному суду м. Полтави, ДУ «Полтавська установа виконання покарань (№23)»

У судове засідання викликати учасників кримінального провадження,

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118262522
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Кам`яні Потоки Кременчуцького району Полтавської області, з середньо-спеціальною освітою, розлученого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактичного проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше несудимого, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 185, ч.2 ст.15, ч.4 ст. 185 КК України

Судовий реєстр по справі —537/750/24

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ФАДЄЄВА С. О.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ФАДЄЄВА С. О.

Ухвала від 20.02.2024

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ФАДЄЄВА С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні