Ухвала
від 10.04.2024 по справі 546/265/24
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/265/24

номер провадження 2-н/546/62/24

УХВАЛА

про відмову у видачі судового наказу

10 квітня 2024 року м. Решетилівка

Решетилівський районнийсуд Полтавськоїобласті ускладі суддіЗіненка Ю.В.,розглянувши заявуАкціонерного товариства«Оператор газорозподільноїсистеми «Полтавагаз»про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за послуги розподілу природного газу із ОСОБА_1 ,-

встановив:

04 квітня 2024 року представник заявника АТ «ОГС «Полтавагаз» звернувся до суду з заявою про видачусудового наказупро стягненнязаборгованості запослуги розподілуприродного газуіз ОСОБА_1 . Сума заборгованості складає 4583,82 грн.

Суд, дослідивши матеріали справи за заявою АТ «ОГС«Полтавагаз»про видачу судового наказу та додані до неї документи, доходить висновку, що у видачі судового наказу слід відмовити, виходячи з наступного.

До Решетилівського районного суду Полтавської області на запит суду щодо місця реєстрації боржника надійшла відповідь Виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області за вих. № 01-43/1437, у якій зазначено, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , знята з реєстраційного обліку у зв`язку зі смертю.

На запит суду 10 квітня 2024 року надійшла відповідь Новосанжарського ВДРАЦС у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), в якій зазначено, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померла ІНФОРМАЦІЯ_2 (актовий запис про смерть № 19 від 01.06.2023).

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 165 ЦПК України, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо наявні обставини, передбаченічастиною першоюстатті 186 цього Кодексу, а саме, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які звернулися із позовною заявою або до яких пред`явлено позов, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Чинним ЦПК України не передбачено можливості видачі судового наказу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг з боржника після його смерті та залучення правонаступників боржника до участі у справі.Таким чином, з урахуванням того, що боржник помер, у прийнятті заяви про видачу судового наказу слід відмовити, оскільки вбачається спір про право щодо встановлення спадкоємців померлого боржника та пред`явлення до них відповідних вимог про стягнення заборгованості за надані послуги.

З урахуванням зазначеного, у видачі судового наказу за заявою АТ «Оператор газорозподільної системи «Полтавагаз» слід відмовити.

На підставі викладеного, та керуючисьст. 165, 167 ЦПК України, суд, -

постановив:

Відмовити увидачі судовогонаказу зазаявою Акціонерноготовариства «Операторгазорозподільної системи«Полтавагаз»про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за послуги розподілу природного газу із ОСОБА_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу може бути оскаржено протягом п`ятнадцяти днів з моменту її складення до Полтавського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Суддя Ю.В. Зіненко

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118263014
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за послуги розподілу природного газу із ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —546/265/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Зіненко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні