Ухвала
від 08.04.2024 по справі 752/17195/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/17195/23

Провадження № 1-кс/752/2805/24

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів

08 квітня 2024 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження №12022100000000723 від 27.09.2022, клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що зареєстровано за адресою АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення копій документів.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності.

Також, просить розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться зазначені документи.

Слідчий суддя розглядає клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вищевказані речі, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується, приходжу до наступних висновків.

Із матеріалів клопотання вбачається, що відділом розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управлінням Головного управління Національної поліції у м.Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеного 27.09.2022 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022100000000723, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Відповідно дост. 159 КПК Українивстановлено, тимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробитиїхкопіїтавилучитиїх(здійснитиїхвиїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу.

Згідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчим зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до розпорядження Голови КВЦА, КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » 01.08.2022 проведені обстеження пошкоджень, внаслідок військових дій, спричинених збройною агресією Російської Федерації на ділянках мереж зовнішнього освітлення у Пущі-Водиці Оболонського району у місті Києві, та складені відповідні акти обстеження.Відповідальні за організацію та проведення обстеження пошкоджень посадові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». За результатами обстежень посадовим особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » складено звіти за результатами обстеження ділянки зовнішнього освітлення з додатками.

Проте, під час досудового розслідування, до проведення відновлених або ремонтних робіт, проведено огляд вказаних у звітах об`єктів із залученням спеціаліста, за результатами чого, пошкоджень на зазначених ділянках мереж зовнішнього освітлення не виявлено.

Вказане свідчить, що службовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », внесені завідомо неправдиві відомості до звіти за результатами обстеження ділянки зовнішнього освітлення, з метою завищення обсягів робіт, а також створення заздалегідь умов із розкрадання бюджетних коштів, що виділяються для виконання ремонту.

У подальшому, з метою виділення бюджетних коштів для відновлення та капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення на вулицях у Пущі-Водиці Оболонського району у місті Києві із залученням підконтрольних підрядних організацій, посадовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » підготовлені та направлені неправдиві відомості щодо пошкоджених окремих мереж зовнішнього освітлення до ІНФОРМАЦІЯ_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 ).

Встановлено, що об`єм фактично виконаних робіт є меншим, чим передбачений локальним кошторисом при укладанні договорів, а вартість матеріалів (опори, кронштейни, світильники) значно завищена через ряд підконтрольних підприємств.

Зокрема, під час досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » в період часу, починаючи з 2-го півріччя 2022 по 31.12.2023 року здійснювало проведення капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення на ділянках вулиць у Пущі-Водиці, Оболонського району, м. Києва.

Субпідрядними організаціями та постачальниками матеріалів при проведенні капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » залучались:ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 ».

За результатом аналізу встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зареєстровано за адресою: АДРЕСА_2 . Підприємство в період часу, починаючи з 2-го півріччя 2022 по 31.12.2023 року здійснювало постачання виробленої продукції (опори та кронштейни) підприємствам: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ДП« ІНФОРМАЦІЯ_15 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ).

Відвантаження вказаної продукції підприємствам здійснювалось з території виробництва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), за адресою: АДРЕСА_3 .

Також, проведеним аналізом відомостей встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) зареєстровано за адресою: АДРЕСА_4 . Підприємство в період часу, починаючи з 2-го півріччя 2022 по 31.12.2023 року здійснювало постачання виробленої продукції (кронштейн) підприємствам: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » таТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Крім того, проведеним аналізом відомостей встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 . Підприємство в період часу, починаючи з 2-го півріччя 2022 по 31.12.2023 року здійснювало постачання виробленої продукції підприємствам: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »

Також, проведеним аналізом відомостей встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » зареєстровано за адресою: АДРЕСА_5 . Підприємство в період часу, починаючи з 2-го півріччя 2022 по 31.12.2023 року здійснювало постачання продукції підприємствам: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », яке придбане у підприємств: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Крім того, проведеним аналізом відомостей встановлено, що ФОП ОСОБА_5 в період часу, починаючи з 2-го півріччя 2022 по 31.12.2023 року здійснювало постачання експедиторських послуг ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Так, у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » можуть знаходиться відомості, речі, предмети та документи які відображають фінансово-господарські відносини за період з 01.09.2022 по 31.12.2023 з вищезазначеними підприємствами.

Слідчим в клопотанні доведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, що перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Беручи до уваги викладене вище, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

постановив:

клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у м.Києві старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у м.Києві капітану поліції ОСОБА_7 , старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві підполковнику ОСОБА_8 , слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , слідчому слідчого відділу Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , що перебувають у володінні ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ«ТК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що зареєстровано за адресою АДРЕСА_1 ,з можливістю вилучення копій документів, що відображають фінансово-господарські відносини за період з01.09.2022 по 31.12.2023 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_16 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ): листування на паперових носіях, листування електронною поштою, проекти договорів, укладені договори поставки продукції, другі примірники або копії рахунків підприємствам на оплату, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, довіреності на отримання товару, податкові накладні, банківські виписки про надходження коштів, розпорядження на відвантаження, журнали відвантаження, журнали в`їзду та виїзду автотранспорту, складські картки, сертифікати відповідності та технічні паспорти на постачаєму продукцію, а саме: затискач проколюючий ZP 2-95 (16-95/4-50); затискач проколюючий ZPO (16-95/1.5-10); затискач анкерний натяжний ЗА 2.2 (4х16-25); зажим підтримуючий PSP 125 2х(25-35) 4х(16-120); гак під бандажну стрічку КБО; скрепа сталева СКП-20; кабель АВВГпнгд 3х2,5; затискач проколюючий ZPO (16-95/1.5-10); затискач проколюючий ZP 2-95 (16-95/4-50); затискач анкерний натяжний ЗА 2.2 (4х16-25); зажим підтримуючий PSP 125 2х(25-35) 4х(16-120); гак під бандажну стрічку КБО; стрічка бандажна СБ201 20х0,7мм (50м); скрепа сталева СКП-20; провід AsXSn 4x25; провід АПВ 6; Кабель АВВГ 3х2,5; інструмент для бандажної стрічки NGS-003; затискач проколюючий ZPO (16-95/1.5-10); затискач проколюючий ZP 2-95 (16-95/4-50); зажим підтримуючий PSP 125 2х(25-35) 4х(16-120); скрепа сталева СКП-20; стрічка бандажна СБ201 20х0,7мм (50м); кабель АВВГп 3х2,5; провід АПВ 6; інструмент для бандажної стрічки NGS-003; кабель АВВГп 3х2,5; інструмент для бандажної стрічки NGS-003; провід AsXSn 4x25; затискач проколюючий ZPO (16-95/1.5-10); затискач проколюючий ZP 2-95 (16-95/4-50); затискач анкерний натяжний ЗА 2.2 (4х16-25); зажим підтримуючий PSP 125 2х(25-35) 4х(16-120); гак під бандажну стрічку КБО; скрепа сталева СКП-20; стрічка бандажна СБ201 20х0,7мм (50м); провід АПВ 6; кабель АВВГп 3х2,5; провід АПВ 6; провід AsXSn 4x25; затискач проколюючий ZP 2-95 (16-95/4-50); затискач анкерний натяжний ЗА 2.2 (4х16-25); гак під бандажну стрічку КБО; затискач натяжний монтажний ЗНМ 16-70; провід AsXSn 4x25; кабель АВВГп 3х2,5; провід АПВ 6; гофротруба ПВХ 25/32 с протяжкой; затискач проколюючий ZPO (16-95/1.5-10); затискач анкерний натяжний ЗА 2.2 (4х16-25); скрепа сталева СКП-20; затискач проколюючий ZPO (16-95/1.5-10); затискач проколюючий ZPO (16-95/1.5-10); затискач проколюючий ZP 2-95 (16-95/4-50); затискач анкерний натяжний ЗА 2.2 (4х16-25); зажим підтримуючий PSP 125 2х(25-35) 4х(16-120); гак під бандажну стрічку КБО; скрепа сталева СКП-20; стрічка бандажна СБ201 20х0,7мм (50м); натягувачбантажної стрічки PINF; кабель АВВГ 3х2,5; затискач проколюючий ZPO (16-95/1.5-10); затискач проколюючий ZPM 6-50 (16-150/6-50); затискач анкерний ЗА 22 4х(16-25); зажим підтримуючий PSP 125 2х(25-35) 4х(16-120); гак під бандажну стрічку КБО; скрепа сталева СКП-20; стрічка бандажна СБ201 20х0,7мм (50м); затискач проколюючий ZPO (16-95/1.5-10); затискач проколюючий ZPM 6-50 (16-150/6-50); затискач анкерний ЗА 22 4х(16-25); зажим підтримуючий PSP 125 2х(25-35) 4х(16-120); гак під бандажну стрічку КБО; скрепа сталева СКП-20; стрічка бандажна СБ201 20х0,7мм (50м).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118263616
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —752/17195/23

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні