Ухвала
від 10.04.2024 по справі 752/18969/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №752/18969/23

Провадження №2/752/1777/24

УХВАЛА

про витребування доказів

10 квітня 2024 року м. Київ

Голосіївський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді Кордюкової Ж.І.,

за участю секретаря Дураєвої А.О.

законного представника позивачів ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 в інтересах недієздатних ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до Київської міської ради, Васильківської міської ради про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 в інтересах недієздатних ОСОБА_2 та ОСОБА_3 звернулася з клопотанням про витребування у архівному відділі Обухівської районної державної адміністрації рішення Великовільшанської сільської ради Васильківського району Київської області від 18.05.2000 №17 та у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Єдігарова Е.М. копії спадкової справи, яка була заведена після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник позивачів підтримала зазначене клопотання, зазначила, що матеріали спадкової справи мають значення для правильного розгляду справи, оскільки містять копії документів щодо спірних земельних ділянок.

Інші учасники справи в підготовче засідання не з`явились.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 в інтересах недієздатних ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до Київської міської ради, Васильківської міської ради про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом.

Згідно з ч. 1 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частинами 1, 2, 4 ст. 8 Закону України «Про нотаріат» встановлено, що нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов`язки тощо.

Нотаріус та особи, зазначені у статті 1 цього Закону, а також помічник нотаріуса зобов`язані зберігати нотаріальну таємницю, навіть якщо їх діяльність обмежується наданням правової допомоги чи ознайомленням з документами і нотаріальна дія або дія, яка прирівнюється до нотаріальної, не вчинялась.

Особи, винні в порушенні нотаріальної таємниці, несуть відповідальність у порядку, встановленому законом.

Враховуючи, що представник позивача не має можливості самостійно отримати докази, які містять нотаріальну таємницю, суд вважає за можливе витребувати копію вищезазначеної спадкової справи.

Також суд вважає можливим витребувати у архівному відділі Обухівської районної державної адміністрації копію рішення Великовільшанської сільської ради Васильківського району Київської області від 18.05.2000 №17 (щодо виділення земельної ділянки ОСОБА_4 ), оскільки представник позивачів має складнощі в отриманні зазначеного доказу.

За таких обставин суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 12, 81, 83-84, 258-261, 353-355 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання законного представника позивачів ОСОБА_1 задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Єдігарова Е.М. копію спадкової справи, яка була заведена після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати у архівному відділі Обухівської районної державної адміністрації рішення Великовільшанської сільської ради Васильківського району Київської області від 18.05.2000 №17 (щодо виділення земельної ділянки ОСОБА_4 ).

Зобов`язати надати зазначені докази безпосередньо до Голосіївського районного суду міста Києва в строк до 01.06.2024.

Роз`яснити, що особи, у яких витребовуються докази, зобов`язані надати їх у встановлений судом строк, а у випадку неможливості подати у встановлені строки витребувані докази повідомити про це суд із зазначенням причин неподання доказів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвалу складено 10.04.2024.

Суддя Ж. І. Кордюкова

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118263647
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —752/18969/23

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні