Ухвала
від 02.04.2024 по справі 160/2821/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 квітня 2024 рокуСправа №160/2821/24

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Боженко Н.В., перевіривши у м. Дніпрі матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до відповідача-1: Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області (49000, м. Дніпро, вул. В. Липинського, буд. 7, код ЄДРПОУ: 37806243), відповідача-2: Покровського відділу у місті Кривому Розі Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області (50014, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Шурупова. буд. 7) про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

30 січня 2024 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області про визнання протиправної бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Позовна заява обґрунтована посиланнями на протиправність бездіяльності відповідача щодо видачі позивачу паспорту у формі книжечки.

Справі за даним адміністративним позовом присвоєно єдиний унікальний номер судової справи 160/2821/24 та у зв`язку з автоматизованим розподілом дана адміністративна справа була передана для розгляду судді Боженко Н.В.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 05 лютого 2024 року позовну заяву залишено без руху. Запропоновано позивачу протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали виконати вимоги, що в ній викладені, та усунути недоліки позовної заяви.

27 лютого 2024 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви, до якої додано уточнену позовну заяву, в якій позивач вказав відповідачем-2: Покровський відділ у місті Кривому Розі Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області та в якій просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (код ЄДРПОУ 37806243) в особі Покровського відділу у місті Кривому Розі Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області яка полягає у відмові в оформленні документів поданих для отримання паспорта громадянина України зразка 1994 року у вигляді книжечки та зобов`язати вчинити певні дії;

- зобов`язати ЕОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ МІЕРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (код ЄДРПОУ 37806243) в особі Покровського відділу у місті Кривому Розі Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області оформити та видати ОСОБА_2 паспорт громадянина України зразка 1994 року у вигляді книжечки відповідно до Положення про паспорт громадянина затвердженого Постановою Верховної Ради України від 26 червня 1992 року № 2503-ХІІ без засобів Єдиного державного демографічного реєстру;

- зобов`язати ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (код ЄДРПОУ 37806243) в особі Покровського відділу у місті Кривому Розі Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області оформити паспорт громадянина України зразка 1994 року у вигляді книжечки з дотриманням правил § 49. Власні імена, Українського правопису схваленого Кабінетом Міністрів України (Постанова № 437 від 22 травня 2019 р.) та затвердженого Українською національною комісією з питань правопису (протокол № 5 від 22 жовтня 2018 р., а саме, дані ОСОБА_2 повинні бути вписані каліграфічним почерком від руки, перша літера імені, по батькові та прізвища мають бути виписані заплавними буквами, а інші літери маленькими буквами; усі пронумеровані сторінки книжечки перфоровано серію та номер паспорта, крім обкладенки.

- вписати в паспорт мою національність - українка;

- зобов`язати ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (код ЄДРПОУ 37806243) в особі Покровського відділу у місті Кривому Розі Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області вилучити усі данні ОСОБА_2 з Єдиного Державного демографічного реєстру.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 04 березня 2024 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №160/2821/24, призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи, за наявними у справі матеріалами (письмове провадження).

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 11 березня 2024 року позовну заяву залишено без руху. Запропоновано позивачу протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали виконати вимоги, що в ній викладені, та усунути недоліки позовної заяви.

01 квітня 2024 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви.

Відповідно до частини 14 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків.

Отже позивач усунув недоліки позовної заяви, тому суд продовжує розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 171, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Продовжити розгляд справи за позовною заявою ОСОБА_1 до відповідача-1: Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області, відповідача-2: Покровського відділу у місті Кривому Розі Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Боженко

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118266030
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/2821/24

Ухвала від 02.04.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні