Ухвала
від 08.04.2024 по справі 320/14767/24
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

08 квітня 2024 року м. Київ № 320/14767/24

Публічного акціонерного товариства "Укрнафта" (ідентифікаційний код 00135390, місцезнаходження: 04053, місто Київ, провулок Несторівський, будинок 3-5)

до Антимонопольного комітету України (ідентифікаційний код 00032767, місцезнаходження: 03035, місто Київ, вулиця Митрополита Василя Липківського, будинок 45)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНТЕРПАЙП УКРАЇНА" (ідентифікаційний код 33668606, місцезнаходження: 49005, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вулиця Писаржевського, будинок 1-А),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Київське дочірнє підприємство "НМУ "ЕЛЕКТРОПІВДЕНМОНТАЖ" (ідентифікаційний код 25656015, місцезнаходження: 36014, місто Полтава, провулок Спортивний, будинок 4В)

про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство "Укрнафта" звернулось до суду з позовом про визнання протиправним та скасування рішення Антимонопольного комітету України в особі Комісії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель від 05.03.2024 №4100-р/пк-пз щодо задоволення скарги Київського дочірнього підприємства "НМУ "Електропівденмонтаж" та зобов`язання ПАТ «Укрнафта» скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції Київського дочірнього підприємства "НМУ "Електропівденмонтаж" та рішення про визначення товариства з обмеженою відповідальністю "ІНТЕРПАЙП УКРАЇНА" переможцем процедури закупівлі "44160000-9 Магістралі, трубопроводи, труби, обсадні труби, тюбінги та супутні вироби (Труби насосно- компресорні в асортименті)",, оголошення про проведення якої оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу за № UA-2024-02-06-015540-a.

Розглянувши позовну заяву і додані до неї матеріали, суд визнав їх достатніми для відкриття провадження у справі.

Як убачається з позовної заяви та наданих доказів Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНТЕРПАЙП УКРАЇНА" є Переможцем процедури закупівлі, а Київське дочірнє підприємство "НМУ "Електропівденмонтаж" скаржником. На думку суду, наявні підстави для залучення Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНТЕРПАЙП УКРАЇНА" та Київського дочірнього підприємства "НМУ "Електропівденмонтаж" в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача та відповідача відповідно.

Представником позивача в позовній заяві заявлено клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Згідно з частиною третьою статті 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (пункти 1-7).

На думку суду, підстави позову є чіткими та зрозуміли, подані позивачем докази також не викликають труднощів в їх оцінці. Наведене дає підстави для висновку про відсутність необхідності проводити підготовче засідання для встановлення обставини, які визнаються чи заперечуються, визначати докази, якими сторони обґрунтовують свої доводи чи заперечення, вчиняти інші процесуальні дії, які необхідні для вирішення справи по суті.

Суд звертає увагу, що розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін ніяким чином не обмежує процесуальні права учасників справи.

З огляду на викладене, суд не вбачає підстав для задоволення вказаного клопотання.

В разі, якщо в подальшому, під час розгляду справи, суд дійде висновку про необхідність витребування доказів, заслуховування пояснень сторін, тощо, судом будуть вчинені необхідні дії для всебічного, повного та об`єктивного розгляду, в т.ч. з урахуванням можливості з власної ініціативи призначити судове засідання або перейти до розгляду в порядку загального провадження.

Керуючись статтями 171, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі, яка буде розглядатись суддею Донцем В.А.

2. Здійснити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та без проведення судового засідання відповідно до статті 262 КАС України після спливу строків для подання заяв по суті та доказів.

3. Відмовити представнику позивача у задоволенні клопотання про розгляд справи в порядку загального провадження.

4. Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНТЕРПАЙП УКРАЇНА" до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

5. Залучити Київське дочірнє підприємство "НМУ "Електропівденмонтаж" до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

6. Зобов`язати позивача протягом п`яти днів з моменту отримання даної ухвали направити третім особам примірник позовної заяви з додатками, докази такого направлення надати суду.

7. Встановити строки для подання заяв по суті та доказів:

відповідачу п`ятнадцять днів з дня вручення (отримання) цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача;

позивачу десять днів, з дня наступного за днем отримання відзиву, для подання відповіді на відзив;

відповідачу десять днів, з дня наступного за днем отримання відповіді на відзив, для подання заперечень;

третім особам десять днів, з дня наступного за днем отримання позову/відзиву, для подання письмових пояснень;

сторонам п`ять днів, з дня наступного за днем отримання письмових пояснень третьої особи, для подання відповіді на такі пояснення.

Докази подаються в строки, встановлені для подання заяв по суті.

8. Роз`яснити, що подання заяв по суті справи (відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив, заперечення) є правом сторони, такі заяви повинні відповідати вимогам, встановленим статтями 162-164 Кодексу адміністративного судочинства України та подаватись до суду з доказами їх направлення з додатками іншій стороні.

У разі ненадання відповідачем відзиву, у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними доказами.

Докази надаються до суду відповідно до статті 79 цього Кодексу.

Заяви з процесуальних питань подаються до суду з доказами їх направлення з додатками іншій стороні та повинні відповідати вимогам, встановленим статтями 166-167 Кодексу.

9. Інформацію в справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

10. Про права і обов`язки учасників справи, сторін, які визначені статтями 44, 47, 198 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи можуть ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15#Text.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено оскарження ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Суддя Донець В.А.

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118267876
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —320/14767/24

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Донець В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні