Ухвала
від 10.04.2024 по справі 440/3717/24
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

10 квітня 2024 рокум. ПолтаваСправа № 440/3717/24

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Супрун Є.Б., перевіривши обставини усунення недоліків позовної заяви ОСОБА_1 ( РНОКПП НОМЕР_1 ; АДРЕСА_1 ) до Управління Служби безпеки України в Полтавській області (код ЄДРПОУ 20001651; вул. Соборності, 39, м. Полтава, 36014) про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

28.03.2024 ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Управління Служби безпеки України в Полтавській області, в якому, з урахуванням зменшення обсягу заявлених вимог, просить суд:

- визнати протиправними дії відповідача щодо відмови у виготовленні та наданні до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області оновлених довідок про розмір його грошового забезпечення станом на 01.01.2022 та на 01.01.2023 для перерахунку пенсії з 01.02.2022 та з 01.02.2023 відповідно;

- зобов`язати Управляння Служби безпеки України виготовити та надати до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області довідки про розмір грошового забезпечення ОСОБА_1 станом на 01.01.2022 та на 01.01.2023 у відповідності до вимог статей 43, 63 Закону України від 09.04.1992 №2262-ХІІ "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" з урахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 №704 "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб" щодо визначення посадового окладу і окладу за військовим званням шляхом множення розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, на відповідний тарифний коефіцієнт, із зазначенням відомостей про розміри щомісячних додаткових видів грошового забезпечення та премії, для проведення перерахунку основного розміру пенсії відповідно з 01.02.2022 та з 01.02.2023 відповідно.

В якості підстави для звернення до суду заявник вказує на протиправну, як на його думку, поведінку відповідача, що призводить до порушення прав позивача на належне пенсійне забезпечення.

Ухвалою судді Полтавського окружного адміністративного суду від 02.04.2024 позовну заяву було залишено без руху та запропоновано усунути виявлені недоліки шляхом надання до суду доказів доплати судового збору у розмірі 3633,60 грн або ж доказів наявності підстав для звільнення від його сплати.

09.04.2024 від позивача на усунення недоліків надійшла заява, до якої той додав заяву про уточнення позовних вимог та квитанцію про доплату судового збору на суму 1211,20 грн, що відповідає обсягу відкоригованих позовних вимог, чим усунув недоліки, виявлені судом.

За таких обставин позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 КАС України, подана належною особою з дотриманням правил підсудності та у строк, встановлений законом. Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на цій стадії відсутні.

З урахуванням приписів статті 262 КАС України розгляд справи слід здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Позивач у позові визначив в якості третьої особи Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

Враховуючи те, що спір стосується питання про видачу довідки про розмір грошового забезпечення позивача, яка в подальшому подається для перерахунку пенсії відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", отримання такої довідки може мати наслідком перерахунок пенсії позивача, обов`язок зі здійснення якого має здійснювати відповідний орган пенсійного фонду.

Тож суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі в розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

Частиною четвертою статті 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Тож з метою повного і всебічного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати від Управління Служби безпеки України в Полтавській області належним чином засвідчені копії звернення позивача щодо виготовлення довідок та відповіді на звернення, а також останніх за часом складення та подання довідок, що направлялися до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області для призначення та у подальшому для перерахування пенсії позивачу.

Керуючись статтями 9, 160, 161, 171, 262 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №440/3717/24 за позовом ОСОБА_1 до Управління Служби безпеки України в Полтавській області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області (вул. Соборності, 66, м. Полтава, 36014, код ЄДРПОУ 13967927), направивши йому копію позовної заяви з додатками.

Призначити справу до розгляду по суті за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

Надати відповідачу та третій особі п`ятиденний строк з дня отримання повідомлення про цю ухвалу для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю п`ятнадцять днів з моменту вручення копії даної ухвали.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив тривалістю три дні з моменту отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення тривалістю три дні з моменту отримання відповіді на відзив.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали для надання пояснень щодо позову разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються пояснення, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Зобов`язати Управління Служби безпеки України в Полтавській області у строк для подання відзиву надати, крім іншого, копії звернення позивача щодо виготовлення довідок та відповіді на звернення, а також останніх за часом складення та подання довідок, що направлялися до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області для призначення та у подальшому для перерахування пенсії позивачу.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

СуддяЄ.Б. Супрун

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118270054
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/3717/24

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 02.04.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні