Ухвала
від 10.04.2024 по справі 820/8101/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710 УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про заміну сторони виконавчого провадження та видачу дубліката виконавчого листа

10 квітня 2024 р. справа № 820/8101/15

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Олексія Котеньова, розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду заяву Харківського обласного центру зайнятості (Харківської філії) про заміну сторони виконавчого провадження та про видачу дубліката виконавчого документа у справі за позовом Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Харківського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення суми, -

ВСТАНОВИВ:

До Харківського окружного адміністративного суду 04.04.2024 надійшла заява Харківського обласного центру зайнятості (Харківської філії) про заміну сторони виконавчого провадження та про видачу дубліката виконавчого документа, в якій заявник просить суд:

- видати дублікат виконавчого листа №820/8101/15, виданого Харківським окружним адміністративним судом 29 лютого 2016 року про стягнення з ОСОБА_1 вартість матеріального забезпечення у сумі 1097 грн 30 коп.

- замінити сторону стягувача у виконавчому листі №820/8101/15 за позовом Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в особі Харківського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення матеріальних збитків у сумі 1097 грн 30 коп., з Харківського міського центру зайнятості (код ЄДРПОУ 36224721) на його правонаступника - Харківський обласний центр зайнятості (код ЄДРПОУ 03491277).

Згідно з ч.2 ст.379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Представники учасників справи у судове засідання не прибули, про час, дату та місце судового засідання повідомлялись відповідно до вимог процесуального законодавства.

Відповідно до п.18.4 Перехідних положень КАС України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

За такого правового регулювання суд вважає можливим розглядати заяву про заміну сторони виконавчого провадження та про видачу дубліката виконавчого документа у порядку письмового провадження без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу на підставі п.10 ч.1 ст.4, ч.4 ст.229 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, заяву про заміну сторони виконавчого провадження та видачу дублікату виконавчого листа, судом встановлено таке.

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 16.10.2015 адміністративний позов Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Харківського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення суми - задоволено в повному обсязі. Стягнуто з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ін.код НОМЕР_1 ) на користь Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Харківського міського центру зайнятості (м.Харків, вул. Шевченка, 137-А, 61013, р/р 37177300802007 в ГУДКСУ Харківської області, МФО 851011, ЄДРПОУ 36224721) вартість матеріального забезпечення на випадок безробіття у сумі 1097 (одна тисяча дев`яносто сім) грн. 30 коп.

На виконання вищезазначеного рішення суду Харківським окружним адміністративним судом 29 лютого 2016 року видано виконавчий лист.

Наказом Міністерства економіки України від 24 жовтня 2022 року №4132 «Про реорганізацію державних органів Державної служби зайнятості» прийнято рішення реорганізувати Харківський міський центр зайнятості (Позивач) шляхом приєднання до Харківського обласного центру зайнятості (61068. Харківська область, м. Харків, вул. Броненосця Потьомкіна, 1 А. код згідно з ЄДРПОУ 03491277).

Пунктом 6 Наказу, установлено, що Харківський обласний центр зайнятості є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обов`язків Харківського міського центру зайнятості, про що також свідчить Акт прийому-передачі дебіторської та кредиторської заборгованості від 06 березня 2023 року.

Наказом Харківського обласного центру зайнятості від 15.12.2022 №863 створено Харківську філію Харківського обласного центру зайнятості.

Відповідні відомості про перебування Харківського міського центру зайнятості у стані припинення та про створення Харківської філії Харківського обласного центру зайнятості внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно з частиною 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни стягувача у виконавчому провадженні - Харківського міського центру зайнятості на правонаступника - Харківський обласний центр зайнятості.

Харківська філія Харківського обласного центру зайнятості є відокремленим підрозділом регіонального центру зайнятості та виконує функції, покладені на неї регіональним центром зайнятості, виконує завдання та функції у сфері зайнятості населення, трудової міграції та соціального захисту населення від безробіття, а також функції виконавчої дирекції Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, визначені законами України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», «Про зайнятість населення».

Щодо видачі дубліката виконавчого документа, суд зазначає таке.

Харківський міський центр зайнятості повторно звернувся до Салтівського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції із заявою про відкриття виконавчого провадження від 13.12.2021 про стягнення з ОСОБА_1 стягнення вартості матеріального забезпечення на випадок безробіття у сумі 1097 грн. 30 коп., на підставі якої державним виконавцем Салтівського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції 09.02.2022 винесена Постанова про відкриття виконавчого провадження №68578363.

28 липня 2022 року державним виконавцем Салтівського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції винесена Постанова про повернення виконавчого документа стягувану на підставі п.2 ч.1 ст. 37 Закону України «Про виконавче провадження» (в ході примусового виконання рішення державним виконавцем встановлено, що у боржника відсутнє майно, на яке може бути звернено стягнення, а здійснені виконавцем заходи щодо розшуку такого майна виявилися безрезультативними).

Як зазначив заявник, на дату подання даної заяви на адресу Харківського міського центру зайнятості зазначена постанова разом з оригіналом виконавчого листа не надходила.

Відповідно до довідки про втрату виконавчого документу, виданої в.о. начальником відділу Салтівського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Романом Романінцем від 21.09.2023 №127327, виконавчий лист №820/8101/15, виданий Харківським окружним адміністративним судом 29.02.2016 щодо стягнення з ОСОБА_1 боргу у розмірі 1097,30 грн був втрачений.

Таким чином, суд приходить до висновку, що виконавчий лист втрачено під час здійснення виконавчих дій, а тому суд приходить до висновку про наявність підстав для видачі дубліката виконавчого листа.

Керуючись положеннями статей 205, 229, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Задовольнити заяву Харківського обласного центру зайнятості (Харківської філії) про заміну сторони виконавчого провадження та про видачу дубліката виконавчого документа у справі за позовом Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Харківського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення суми.

Замінити сторону виконавчого провадження, а саме стягувача, за виконавчим листом №820/8101/15 у справі за позовом Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в особі Харківського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення матеріальних збитків у сумі 1097 грн 30 коп., з Харківського міського центру зайнятості (код ЄДРПОУ 36224721) на його правонаступника - Харківський обласний центр зайнятості (код ЄДРПОУ 03491277).

Видати дублікат виконавчого листа №820/8101/15, виданого Харківським окружним адміністративним судом 29 лютого 2016 року про стягнення з ОСОБА_1 вартість матеріального забезпечення у сумі 1097 грн 30 коп.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 294 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу у повному обсязі складено 10 квітня 2024 року.

СуддяОлексій КОТЕНЬОВ

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118270484
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми

Судовий реєстр по справі —820/8101/15

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

Ухвала від 05.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

Ухвала від 17.08.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Постанова від 16.10.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні