Ухвала
від 10.04.2024 по справі 320/7760/23
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 320/7760/23

УХВАЛА

10 квітня 2024 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Єгорової Н.М., суддів Сорочка Є.О., Чаку Є.В., вирішуючи питання про призначення до розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Закупівлі Ком" про ухвалення додаткового рішення у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Закупівлі Ком" до Головного управління ДПС у м. Києві, Державної податкової служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИЛА:

У березні 2023 року позивач - ТОВ "Закупівлі Ком" звернувся до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Головного управління ДПС у м. Києві, Державної податкової служби України, яким просив:

- визнати протиправним та скасувати рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, прийняте комісією з питань зупинення реєстрації податкових накладних Головного управління ДПС у м. Києві як відокремленого підрозділу ДПС від 12 грудня 2022 року №7831760/43702365 про відмову в реєстрації податкової накладної ТОВ "Закупівлі Ком" від 01 грудня 2021 року №53;

- зобов`язати Державну податкову службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну від 01 грудня 2021 року №53, складену ТОВ "Закупівлі Ком", днем її фактичного подання - 22 червня 2022 року.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2023 року адміністративний позов задоволено повністю.

Не погодившись з таким рішенням, відповідач - Головне управління ДПС у м. Києві подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати його та постановити нове, яким відмовити в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 03 квітня 2024 року апеляційну скаргу Головного управління ДПС у м. Києві - залишено без задоволення, а рішення Київського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2023 року - без змін.

На адресу Шостого апеляційного адміністративного суду 08 квітня 2024 року надійшла заява ТОВ "Закупівлі Ком" про ухвалення додаткового рішення, в якій останнє просить стягнути з Головного управління ДПС у м. Києві судові витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 50 000,00 грн., пов`язані з розглядом в суді апеляційної інстанції апеляційної скарги Головного управління ДПС у м. Києві.

Відповідно до ст. 252 КАС України суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати (п. 3 ч. 1).

Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може розглянути питання ухвалення додаткового судового рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви (ч. 3).

Оскільки Шостим апеляційним адміністративним судом здійснено розгляд апеляційної скарги Головного управління ДПС у м. Києві в порядку письмового провадження, наявні підстави для розгляду заяви ТОВ "Закупівлі Ком" про ухвалення додаткового рішення в порядку письмового провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 252, 311 КАС України, колегія суддів -

УХВАЛИЛА:

Призначити заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Закупівлі Ком" про ухвалення додаткового рішення у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Закупівлі Ком" до Головного управління ДПС у м. Києві, Державної податкової служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії до апеляційного розгляду в порядку письмового провадження.

Встановити Головному управлінню ДПС у м. Києві строк до 16 квітня 2024 року для подання клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач Н.М. Єгорова

Судді Є.О. Сорочко

Є.В. Чаку

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118272965
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них зупинення реєстрації податкових накладних

Судовий реєстр по справі —320/7760/23

Ухвала від 20.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Постанова від 18.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Постанова від 03.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 09.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Рішення від 30.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні