Ухвала
від 10.04.2024 по справі 346/1791/24
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/1791/24

Провадження № 2/346/1104/24

УХВАЛА

10 квітня 2024 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

Суддя Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Махно Н.В., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Матеївецької сільської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася досуду зпозовом доМатеївецької сільськоїради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 провизнання прававласності наспадкове майно.Подана позовназаява підлягаєзалишенню безруху,оскільки невідповідає вимогамст.175-177ЦПК України.Згідно п.п.4,5,8 ч.3ст.175ЦПК Українипозовна заяваповинна містити змістпозовних вимог:спосіб (способи)захиступравабо інтересів,передбаченийзакономчи договором,абоіншийспосіб (способи)захиступравта інтересів,якийнесуперечить законуіякийпозивач проситьсудвизначитиу рішенні;якщопозовподано докількохвідповідачів-змістпозовнихвимог щодокожногозних; викладобставин,якимипозивачобґрунтовує своївимоги;зазначеннядоказів,щопідтверджуютьвказані обставини; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви. Відповідно до ч.5 ст.177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів). Відповідно до п.4 ч.2 ст.43 ЦПК України учасники справи зобов`язані подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

Однак, всупереч вищенаведеному, позивач, обґрунтовуючи підстави звернення до суду з даною позовною заявою у змісті позову зазначає про те, що з метою прийняти спадщину після смерті чоловіка вона звернулася до приватного нотаріуса із відповідною заявою про видачу свідоцтва на право на спадщину, однак оскільки спадкове майно відноситься до колгоспного двору, а частки померлого голови та інших членів у майні колгоспного двору не виділено, позивачу було рекомендовано звернутися до суду з позовною заявою про визнання права власності на спадкове майно. При цьому на підтвердження зазначеної інформації позивач до позову додає письмове повідомлення приватного нотаріуса №244/01-16 від 22.11.2023 року. Проте, суд зазначає, що позивачем не долучено до матеріалів позовної заяви письмової постанови нотаріуса про відмову у вчиненні нотаріальної дії, зокрема відмови у видачі свідоцтва про право на спадщину. У відповідності до вимогст. 49 Закону України «Про нотаріат» відмова нотаріуса в оформленні права власності на спірне майно повинна бути оформлена у виді обґрунтованої постанови, а повідомлення приватного нотаріуса від 22.11.2023 року на усне звернення позивача щодо роз`яснення порядку отримання свідоцтва про право на спадщину не свідчить про відмову позивачу у видачі такого свідоцтва, та крім того, невідомо чи взагалі відкривалась спадкова справа нотаріусом.

Відповідно до ч. 1ст.185ЦПКУкраїни суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175-177 цьогоКодексупостановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. За таких обставин, позовна заява підлягає залишенню без руху для усунення зазначених недоліків. На підставі наведеного та керуючись ч.1 ст. 185 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Матеївецької сільської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно, - залишити безруху.

Надати позивачустрок дляусунення недоліків,який неможе перевищуватидесяти днівз днявручення ухвалипро залишеннязаявибез руху.Роз`яснитипозивачу,що вразі, якщоу вказанийстрок недоліки позовної заявине будутьусунуті,позовна заява вважаєтьсянеподаною іповертається.Ухвала оскарженнюнепідлягає.

Суддя: Махно Н. В.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118273399
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —346/1791/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні