Ухвала
від 11.04.2024 по справі 209/475/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Справа № 209/475/24

Провадження № 2-о/209/33/24

У Х В А Л А

про виправлення помилки

"11" квітня 2024 р. м. Кам`янське

Дніпровський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі :

головуючого - судді Лобарчук О.О.

при секретарі- Золотих Л.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Кам`янське Дніпропетровської області питання про виправлення помилки по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Бєлік Сергій Пилипович, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради,-

В С Т А Н О В И В :

Учасники справи у судове засідання не з`явилися, їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Судом встановлено, що 13 березня 2024 року Дніпровським районним судом м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області було постановлено ухвалу про призначення у справі за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Бєлік Сергій Пилипович, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради, судово-психіатричної експертизи.

Проведення експертизи доручено експертам відділення судово-психіатричних експертиз Комунального підприємства «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради» (49115, м. Дніпро, вул. Бехтерева, 1).

При постановленні ухвали судом була допущена описка, а саме: у третьому абзаці резолютивної частини ухвали помилково невірно зазначено заклад, якому доручено проведення судово-психіатричної експертизи.

Відповідно до ст. 269 ЦПК, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

За таких обставин, враховуючи положення ст. 269 ЦПК України щодо можливості розгляду питання про виправлення описки, суд приходить до висновку про необхідність виправлення описки у зазначеній ухвалі.

Керуючись ст.269 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Виправити описку, допущену в ухвалі Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська від 13.03.2024 року у цивільній справі № 209/475/24 (провадження № 2-о/209/33/24) за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Бєлік Сергій Пилипович, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради. Викласти третій абзац резолютивної частини ухвали у наступній редакції:

«Проведення експертизи доручити експертам Дніпровської філії судових експертиз Державної установи "Інститут психіатрії МОЗ України» (49006, м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, 84), попередивши експерта про кримінальну відповідальністю за завідомо неправдивий висновок за ст. ст. 384, 385 КК України.»

Копію ухвали надіслати всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання судового рішення. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні касаційні скарги подаються учасниками справи до або через Дніпровський районний суд міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Суддя О.О.Лобарчук

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118275015
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кам`янської міської ради

Судовий реєстр по справі —209/475/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні