Ухвала
від 11.04.2024 по справі 347/270/24
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №347/270/24

У Х В А Л А

Іменем України

11.04.2024 м.Косів

Косівський районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючої судді: Крилюк М.І.,

секретаря: Лазорик Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Косів питання про виправлення описки в ухвалі суду по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа: орган опіки і піклування виконавчого комітету Рожнівської територіальної громади Косівського району Івано-Франківської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 , зацікавлена особа: орган опіки і піклування виконавчого комітету Рожнівської територіальної громади Косівського району Івано-Франківської області, звернувся в суд із заявою про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки.

Ухвалою Косівського районного суду від 20.02.2024р. по даній справі призначено судово-психіатричну експертизу.

Згідно листаІвано-Франківськоїфілії судовихекспертиз ДУ«Інститут судовоїпсихіатрії МОЗУ»від 08.04.2024р.,останні просятьвиправити опискув ухваліщодо невірновказаної назвиустанови -Івано-Франківська філія судово психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово психіатричних експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

Сторони в судове засідання не з`явилися.

Суд, вивчивши матеріали справи вважає, що слід виправити описку в ухвалі суду з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Як встановлено в судовому засіданні, ухвалою Косівського районного суду від 20.02.2024р. у справі за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа: орган опіки і піклування виконавчого комітету Рожнівської територіальної громади Косівського району Івано-Франківської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки призначено судово-психіатричну експертизу.

Згідно даної ухвали проведення експертизи доручено експертам Івано-Франківської філії судово психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово психіатричних експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (юридична адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Медична, 15 код ЄДРПОУ 44928042).

Однак, урезолютивній частині ухвали Косівського районного суду від 20.02.2024р.допущено опискута невірновказано назвуустанови -Івано-Франківська філія судово психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово психіатричних експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

Відповідно до наказу МОЗУ від 8 вересня 2023р. № 1601 «Про зміну найменування та затвердження Статуту державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» змінено назву ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗУ» на ДУ «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

А тому,слід виправитиописку урезолютивній частині ухвали Косівського районногосуду від 20.02.2024р. вказавши: «Проведення експертизи доручити експертам Івано-Франківської філії судових експертиз ДУ «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» (юридична адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Медична, 15 код ЄДРПОУ 44928042).

Керуючись ст.269 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Виправити описку у резолютивній частині ухвали Косівського районного суду від 20.02.2024р. вказавши: «Проведення експертизи доручити експертам Івано-Франківської філії судових експертиз ДУ «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» (юридична адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Медична, 15 код ЄДРПОУ 44928042).

Вказана ухвала є невід`ємною частиною ухвали Косівського районного суду Івано-Франківської області від 20.02.2024р.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду.

Суддя: М.І. Крилюк

СудКосівський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118275462
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —347/270/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні