Ухвала
від 11.04.2024 по справі 348/810/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

Справа № 348/810/24

Номер провадження 2/348/566/24

11 квітня 2024 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області у складі головуючого судді Максименко О.Ю., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою Товариства з додатковою відповідальністю "Страхова група "Оберіг" до ОСОБА_1 про стягнення суми страхового відшкодування,

У с т а н о в и в :

09.04.2024 до Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області надійшла позовна заява Товариства з додатковою відповідальністю "Страхова група "Оберіг", місцезнаходження юридичної особи: вул. Васильківська, 14 м. Київ, представник позивача: Стецюра Ольга Вікторівна, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 000227 від 24.01.2018, адреса: вул. Васильківська,14м.Київ, до ОСОБА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , про стягнення суми страхового відшкодування.

10.04.2024 з Єдиного державного демографічного реєстру отримано інформацію щодо зареєстрованого у встановленому законом порядку місця проживання відповідача.

Відповідно до ст.187ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу. Якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача. Суддя з метою визначення підсудності може також користуватися даними Єдиного державного демографічного реєстру.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.175,177 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Позовна заява подана відповідно до правил підсудності згідно ч. 1ст. 27 ЦПК Україниза зареєстрованим увстановленому закономпорядку місцемпроживання відповідача - Надвірнянський район Івано-Франківської області.

Позивач в позовній заяві просив розглянути справу за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Суд, врахувавши, категорію справи та обсяг і характер доказів у справі, з метою повного та всебічного встановлення обставин справи, вважає необхідним відмовити у задоволенні клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 27, 175, 177, 187, 189, 260, 261, 274, 277, 279, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання Товариства здодатковою відповідальністю"Страховагрупа "Оберіг" про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження відмовити.

Відкрити провадженняу справіза позовомТовариства здодатковою відповідальністю"Страховагрупа "Оберіг"до ОСОБА_1 про стягненнясуми страховоговідшкодування впорядку загальногопозовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 01 травня 2024 року о 14:00 год. у відкритому судовому засіданні в приміщенні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області.

Про розгляд справи повідомити учасників справи.

Представникам учасників справи мати документи, що підтверджують їх повноваження.

Відповідачеві роз`яснюється, що він має право надіслати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів, не пізніше першого підготовчого засідання, тобто до 01.05.2024.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Учасникам справи роз`яснюється, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Звернути увагу учасників процесу, що всі документи (заяви, відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@nd.if.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (вул. Мазепи, 35 м. Надвірна Івано-Франківської області, 78405).

Учасникам справи роз`яснюється, що вони можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки суду: https://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Надвірнянського районного суду

Івано-Франківської області О.Ю. Максименко

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118275470
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення суми страхового відшкодування

Судовий реєстр по справі —348/810/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні