Ухвала
від 11.04.2024 по справі 125/367/24
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/367/24

2-к/125/1/2024

УХВАЛА

про призначення справи до судового розгляду

11.04.2024 року м. Бар

Суддя Барського районного суду Вінницької області Хитрук В.М., перевіривши клопотання заявника ОСОБА_1 , заінтересована особа Київський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Полтаві Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню,

УСТАНОВИВ:

До Барського районногосуду Вінницькоїобласті надійшло клопотання ОСОБА_1 , заінтересована особа Київський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Полтаві Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання рішення іноземного суду на території України.

Відповідно до ч. 1 ст. 472 ЦПК України, клопотання про визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусового виконання, подається заінтересованою особою до суду в порядку встановленому ст.464-466ЦПК України для подання клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду, з урахуванням особливостей визначених цією главою.

Клопотання подано та оформлене у відповідності до вимог, встановлених ст. 466 ЦПК України. Підстав для залишення без розгляду та повернення клопотання, передбачених ч. 4 ст. 466 ЦПК України, не встановлено.

Відповідно до ч. 1 ст. 462 ЦПК України, рішення іноземного суду (суду іноземної держави, інших компетентних органів іноземних держав, до компетенції яких належить розгляд цивільних справ) визнаються та виконуються в Україні, якщо їх визнання та виконання передбачено міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності.

За приписами ч. 1, 2 ст. 473 ЦПК України, про надходження клопотання про визнання рішення іноземного суду, що не підлягає виконанню, суд у п`ятиденний строк письмово повідомляє заінтересовану особу і пропонує їй у місячний строк подати можливі заперечення проти цього клопотання.

Після поданнязаінтересованою особоюзаперечень уписьмовій форміабо уразі йоговідмови відподання заперечень,а такожякщо умісячний строкз часуповідомлення заінтересованоїособи проодержане судомклопотання запереченняне подано,суддя постановляєухвалу,в якійвизначає дату,час імісце судовогорозгляду клопотанняпро щозаінтересовані особиповідомляються письмовоне пізніше ніж за десять днів до його розгляду.

На підставі вищевикладеного, беручи до уваги те, що у місячний строк з часу повідомлення заінтересованої особи про одержане судом клопотання заперечення до суду заінтересованою особою не подано, то суддя вважає, що клопотання необхідно прийняти та призначити до розгляду.

Керуючись ст. 462, 472, 473 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду клопотання ОСОБА_1 , заінтересована особа Київський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Полтаві Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню.

Розгляд клопотання призначити на 25.04.2024 на 13:30, про що повідомити учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст. 467 ЦПК України, неявка без поважних причин у судове засідання будь-якої із сторін або їх представників, стосовно яких суду відомо про своєчасне вручення їм повістки про виклик до суду, не є перешкодою для розгляду клопотання, якщо будь-якою із сторін не було порушено питання про перенесення його розгляду.

Роз`яснити, що учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет (https://brs.vn.court.gov.ua/sud0201/).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118275854
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню

Судовий реєстр по справі —125/367/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні