Ухвала
від 08.04.2024 по справі 136/1548/23
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/1548/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.04.2024 року м.Липовець

Липовецький районний суд Вінницької області у складі головуючого судді Іванця О.Д., за участю секретаря судового засідання Рипюк Т.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Липовець, у загальному позовному провадженні, цивільну справу за позовом керівника Немирівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області до ОСОБА_1 про витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 07.09.2023 відкрито провадження у справі та призначено її розгляд у порядку загального позовного провадження з викликом сторін, а відповідачу визначено строк для подання відзиву.

23.01.2024 на адресу суду від відповідача ОСОБА_1 надійшло клопотання про зупинення провадження по справі. ОСОБА_1 повідомив, що проходить військову службу та долучив документи, які це підтверджують, а саме довідку командира військової частини НОМЕР_1 .

02.02.2024 на адресу суду від прокурора Липовецького відділу Немирівської окружної прокуратури Вінницької області Загребельного Є.В. надійшла заява, в якій прокурор просив суд звернутись до керівництва військової частини НОМЕР_1 для встановлення того чи переведена вказана військова частина на воєнний стан та чи залучена і бере безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф на території України.

18.03.2024 на повторний запит суду від військової частини НОМЕР_1 надійшла відповідь, з якої слідує, що ОСОБА_2 наразі дійсно є військовослужбовцем вказаної військової частини, яка бере безпосередню участь у обороні території України.

08.04.2024 до початку розгляду справи, на адресу суду надійшла заява від прокурора Липовецького відділу Немирівської окружної прокуратури Вінницької області Загребельного Є.В., відповідно до якої він не заперечує щодо зупинення провадження по даній справі на підставі ст.ст. 251, 252 ЦПК України.

З огляду на зазначені обставини, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі перебування сторони у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан (п. 2 ч. 1 ст. 251 ЦПК України).

Отже, враховуючи те, що відповідач у справі дійсно проходить військову службу, а в країні введено військовий стан, тому є всі підстави для зупинення провадження у справі на підставі п. 2 ч. 1 ст. 251 ЦПК України до припинення перебування відповідача на військовій службі у складі Збройних Сил України.

Керуючись ст.ст. 251 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у цивільній справі за позовом керівника Немирівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області до ОСОБА_1 про витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння, - зупинити до припинення перебування відповідача на військовій службі у складі Збройних Сил України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена окремо від рішення суду протягом 15-ти днів з дня її проголошення до Вінницького апеляційного суду. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 15-ти днів з дня вручення їй відповідної ухвали суду. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15-ти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.Д. Іванець

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118275919
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —136/1548/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Іванець О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні