Ухвала
від 11.04.2024 по справі 148/872/24
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/872/24

Провадження №2-о/148/56/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

11 квітня 2024 року м. Тульчин

Суддя Тульчинського районного суду Вінницької області Ковганич С.В., отримавши заяву ОСОБА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , подану представником ОСОБА_2 , службова адреса: АДРЕСА_2 , заінтересована особа - Тульчинська міська рада Вінницької області, місцезнаходження якої:вул.Миколи Леонтовича, 1, м.Тульчин, Тульчинський район, Вінницької область, 23600, про встановлення факту родинних відносин,

В С Т А Н О В И В:

Заява підсудна Тульчинському районному суду Вінницької області, відповідає нормам ст.316, 318 ЦПК України.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмову у відкритті провадження не встановлено.

Враховуючи вимоги ст. 19 ЦПК України приходжу до висновку, що справа підлягає розгляду за правилами окремого провадження.

Згідно ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

У заяві, окрім заявлених вимог, представник заявника просить витребувати із Тульчинської державної нотаріальної контори копії спадкових справ на майно померлих: ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 . Окрім цього також просить викликати всудове засіданнята допитатисвідківОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 .

При вирішенні клопотань представника заявника враховується положення п.7 ч.2 ст.187 ЦПК України, який передбачає, що в ухвалі суду про відкриття провадження у справі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Враховуючи неможливість представника заявника самостійно отримати відповідні документи, а також те, що відомості, які в них містяться є необхідними для встановлення всіх обставин справи, вважаю необхідним клопотання представника заявника про витребовування доказів задовольнити.

Відповідно до ч.1, 4 ст.91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

З огляду на викладене, з метою з`ясування фактичних обставин справи, суд вважає необхідним здійснити виклик свідків про які просить представник заявника.

Керуючись ст. 19, 187 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти заяву ОСОБА_1 , подану представником ОСОБА_2 , заінтересована особа - Тульчинська міська рада Вінницької області про встановлення факту родинних відносин до розгляду.

Відкрити провадження у даній справі за правилами окремого провадження.

Клопотання представника заявника про витребовування доказів та виклик свідків задовольнити.

Витребувати ізТульчинської державної нотаріальної контори належним чином завірені копії спадкових справ, відкритих після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Строк надання доказів визначити до 26.04.2024.

Розяснити Тульчинській державній нотаріальній конторі, що докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Призначити справудо розглядуу відкритому судовому засіданні підголовуванням суддіКовганича С.В. вприміщенні Тульчинськогорайонного суду на 01 травня 2024 року о 09:00 годині.

В судове засідання викликати: заявника, його представника, заінтересовану особу, свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 .

Попередити свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за ст. 384, 385 КК України.

Зобов`язати заявника надати в судове засідання оригінали документів, доданих до заяви для огляду.

Представникам осіб, які беруть участь у справі, подати до суду документи, що посвідчують повноваження представників, перелік яких передбачено ст. 62 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки: http://tl.vn.court.gov.ua/sud0226/.

Копію ухвали до відома направити особам, які беруть участь у справі, а заінтересованій особі надіслати також копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Копію ухвали в частині витребовання доказів направити для виконання до Тульчинської державної нотаріальної контори, місцезнаходження якої: вул. Миколи Леонтовича, 47, м.Тульчин, Тульчинський район, Вінницької області, 23600.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118275970
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —148/872/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні