Судовий наказ
від 11.04.2024 по справі 233/1891/24
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

код суду233 Номер справи 233/1891/24

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

СУДОВИЙ НАКАЗ

11 квітня 2024 року

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Бєлостоцька О. В., розглянувши заяву

Приватного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз» (місцезнаходження: Донецька область, м. Краматорськ, вул. Південна, 1; код ЄДРПОУ 03361075)про видачусудового наказупро стягненнязаборгованостіз

ОСОБА_1 (зареєстрованеу встановленомупорядку місцепроживання:АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ).

В силу ст. 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог ЦК України, інших актів цивільного законодавства.

У відповідності до ст. 625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Відповідно до ст. 68 ЖК України наймач житлового приміщення в будинках державного і громадського житлового фонду зобов`язаний щомісяця вносити квартирну плату та плату за комунальні послуги.

Згідно ч. 1 ст. 9 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 161 ЦПК України судовий наказ може бути видано, якщозаявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

В силу вимог ст. 141 ЦПК України, з боржника на користь стягувача має бути стягнуто витрати, пов`язані із сплатою судового збору.

Під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Керуючись ст. ст. 160, 161,167, 168 ЦПК України, ст. ст. 64, 67, 68, 162 ЖК України, ст. 526, 625 ЦК України,-

НАКАЗУЮ:

1.Стягнутиз ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування) якого є АДРЕСА_2 на користь Приватного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз» в особі Костянтинівського управління по газопостачанню та газифікації, яке знаходиться за адресою: м.Костянтинівка, Донецької області, вул. Ємельянова, 76, заборгованість за послуги розподілуприродного газу за період часу з березня2022р.по березень2024р.в сумі5881 (п`ять тисяч вісімсот вісімдесят одна) гривня 09 копійок, яку перерахувати Приватному акціонерномутовариству за наступними реквізитами: п/р НОМЕР_2 Донецькому обласному управлінню АТ «Державний Ощадний Банк України» ТОБО 10004/063, МФО 335106, ЄДРПОУ 20316946.

2. Стягнути ОСОБА_1 , на користь Приватного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз» в особі Костянтинівського управління по газопостачанню та газифікації» судовий збір всумі 242(двістісорок дві)гривні 24копійки,витрати,понесені запоштові відправлення всумі 50(п`ятдесят)гривень 00копійок, які перерахувати п/р НОМЕР_3 в Донецькому обласному управлінні АТ Державний Ощадний банк України», м. Краматорськ, МФО 335106, ЄДРПОУ 20316946.

3. Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Судовий наказ оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

СуддяО.В. Бєлостоцька

Згідно зі статтею 170 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) в разі заперечення проти вимог стягувача боржник має правопротягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Заява проскасування судовогонаказу подаєтьсяв суду письмовійформі. Заявапро скасуваннясудового наказумає містити: 1)найменування суду,до якогоподається заява; 2)повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)заявника іборжника,їх місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання,ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій Українизаявника таборжника,реєстраційний номероблікової карткиплатника податківзаявника таборжника (дляфізичних осіб)за йогонаявності абономер ісерію паспортазаявника таборжника дляфізичних осіб-громадян України; 3)ім`я (прізвище,ім`я тапо батькові)представника боржника,якщо заяваподається представником,його місцепроживання абомісцезнаходження; 4)наказ,що оспорюється; 5)зазначення проповну абочасткову необґрунтованістьвимог стягувача. Заявапідписується боржникомабо йогопредставником. До заяви про скасування судового наказу додаються:1)документ,що підтверджуєсплату судовогозбору; 2)документ,що підтверджуєповноваження представникаборжника,якщо заяваподається такимпредставником; 3) клопотання про поновлення пропущеного строку, якщо заява подається після спливу строку, передбаченого частиною першою цієї статті.

Заява боржника про скасування судового наказу, подана після закінчення строку, встановленого частиною першою статті 170 цього Кодексу, повертається, якщо суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку для подання цієї заяви. У разі відсутності підстав для повернення заяви про скасування судового наказу, суддя не пізніше двох днів після її подання постановляє ухвалу про скасування судового наказу, в якій роз`яснює заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження(стаття 171 ЦПК України).

Відповідно до статті 172 ЦПК України уразі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Судовий наказ набрав чинності «____»


20___ року.

Судовий наказ може бути пред`явлений до виконання протягом трьох років, починаючи з «____»


20___ року. (наступний день після набрання наказом чинності).

Дата видачі судового наказу стягувачу «____»


20___ року.

Суддя О.В. Бєлостоцька

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118276166
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —233/1891/24

Судовий наказ від 11.04.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні