Ухвала
від 11.04.2024 по справі 679/47/24
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-в/679/15/2024

Справа № 679/47/24

УХВАЛА

11 квітня 2024 року

Нетішинський міський суд Хмельницької області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаряс/з ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

засудженого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Нетішин Хмельницької області області подання провідного інспектора Шепетівського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області ОСОБА_5 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженому:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Нетішин Шепетівського району Хмельницької області, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2ст. 125 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Нетішинського міського суду Хмельницької області від провідного інспектораШепетівського районноговідділу №1філії Державноїустанови «Центрпробації» уХмельницькій області ОСОБА_5 надійшло подання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженому ОСОБА_4 , оскільки останній після спливу місячного строку з дня набрання вироком законної сили не сплатив призначений йому штраф, оскільки не має можливості сплатити його одразу у повному обсязі.

У судове засідання представник органу пробації не з`явилася, надала заяву про розгляд подання за її відсутності, в якій також зазначила, що підтримує подання.

Засуджений не мав заперечень проти подання і пояснив, що він дійсно не виплатив штраф, призначений за вироком суду, оскільки на теперішній час не має роботи та перебуває у скрутному матеріальному становищі.

Прокурор підтримала подання і також вважала за доцільне розстрочити засудженому несплачену суму штрафу.

Заслухавши думку прокурора та засудженого, а також дослідивши подання та додані до нього документи, суд дійшов наступних висновків.

Судом встановлено, що згідно з вироком Нетішинського міського суду Хмельницької області від 12.01.2024 ОСОБА_4 був засуджений за ч. 2 ст. 125 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 1700 грн. Вирок набрав законної сили 19.02.2024 (а.с. 86).

Як вбачається із довідки бесіди від 19.03.2024, засуджений ОСОБА_4 вказав, що на теперішній час не має можливості сплатити всю суму призначеного судом штрафу, оскільки займається сезонними заробітками та виконує висотні роботи, і зв`язку із погодними умовами не має замовлень. Крім того, нещодавно хворіла його малолітня донька, у зв`язку з чим ним було витрачено багато грошей (а.с. 87).

Як вбачається із довідки провідного інспектора Шепетівського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області ОСОБА_5 , у Єдиному реєстрі засуджених та осіб, узятих під варту, відсутня інформація щодо джерел виплачених доходів за період першого кварталу 2024 року відносно ОСОБА_4 (а.с. 88, 89).

Згідно з п. 14 ч. 1 ст. 537 Кримінального процесуального кодексу України під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про всякого роду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 26 Кримінально-виконавчого кодексу України засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це кримінально-виконавчій інспекції за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату штрафу. У разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

З урахуванням майнового стану особи суд може призначити штраф із розстрочкою виплати певними частинами строком до одного року (ч. 4 ст. 53 Кримінального кодексу України).

Враховуючи те, що засудженим у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і по теперішній час не сплачено призначений за вироком суду штраф, про необхідність сплати якого засудженому було достовірно відомо, що сам засуджений підтвердив у судовому засіданні, у той же час беручи до уваги, що судом були встановлені підстави для розстрочення штрафу, позаяк через скрутне матеріальне становище засуджений на теперішній час не має можливості сплатити цей штраф, суд вважає за необхідне задовольнити подання та розстрочити засудженому несплачену суму штрафу в розмірі 1700 грн строком на п`ять місяців зі сплатою штрафу рівними частинами по 340 грн кожного місяця.

На підставі викладеного, керуючись ст. 26 КВК України, ст. 53 КК України, ст.ст. 369-372, 537, 539 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Подання провідного інспектора Шепетівського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області ОСОБА_5 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженому ОСОБА_4 задовольнити.

Розстрочити засудженому ОСОБА_4 несплачену суму штрафу в розмірі 1700 (однієї тисячі семисот) гривень, призначеного за вироком Нетішинського міського суду Хмельницької області від 12.01.2024 за ч. 2 ст. 125 КК України, строком на 5 (п`ять) місяців зі сплатою штрафу рівними частинами по 340 (триста сорок) гривень кожного місяця.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом семи днів з дня її оголошення до Хмельницького апеляційного суду через Нетішинський міський суд Хмельницької області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118277862
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу

Судовий реєстр по справі —679/47/24

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 26.03.2024

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Вирок від 12.01.2024

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 12.01.2024

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні