Ухвала
від 11.04.2024 по справі 766/2739/22
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/2739/22

н/п 2/766/8361/24

УХВАЛА

про відкриття провадження та

призначення розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження

11.04.2024 року м. Херсон

Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Шестакова Я.В., розглянувши матеріали позовної заявиАкціонерного товариства «Перший Інвестиційний банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача у лютому 2022 року звернувся до Херсонського міського суду Херсонської області з вищезазначеним позовом. Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.02.2022 року головуючим суддею визначено Прохоренко В.В. Провадження у справі не було відкрито.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09.02.2024 року у зв`язку зі звільненням з посади судді ОСОБА_2 , справа №766/2739/22 надійшла в провадження судді Шестакової Я.В.

В порядку ч. 8 ст. ст. 187 ЦПК України судом отримані відомості щодо місця проживання відповідача.

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначеністаттями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до положень ч.6ст.19, ч.1 ст.274 ЦПК України може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.19,28, 83,187,258-259, 274,277ЦПКУкраїни , -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовною заявою Акціонерного товариства «Перший Інвестиційний банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з урахуванням відпустки судді.

В судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області (м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29, зал 504)24.05.2024 о 09-50 год.викликати учасників, яким при собі мати документ, що посвідчує особу.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Здійснити виклик відповідача у тому числі і через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Запропонувати відповідачу в 15-денний строк з дня отримання даної ухвали подати до Херсонського міського суду Херсонської області відзив на позов та всі письмові докази, що підтверджують заперечення проти позову, з одночасним надісланням позивачу копії відзиву та доданих документів. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачі заперечення, протягом 5 днів з дня отримання позивачем відзиву, а відповідачами відповіді на відзив, але до дня судового засідання.

Відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення відповідно дост.180 Цивільного процесуального кодексу України. Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення та доданих до неї документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) позивачу.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостоюст.178 ЦПК України.

До відзиву та пояснень третьої особи, підписаних представником відповідача, третьої особи, додається документ, що підтверджує повноваження представника.

Копія відзиву на позовну заяву(відзиву), відповіді на відзив, заперечень, пояснень третьої особи щодо позову та доданих до них документів повинні бути надіслані (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) до суду відзиву, відповіді на відзив, заперечень, пояснень третьої особи щодо позову.

Роз`яснити, що у випадку ненадання відзиву, відповіді на відзив, заперечень та доказів на підтвердження обставин на які в них здійснюється посилання, справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Роз`яснити позивачу право збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання, право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання ( ч.2,3 ст. 49 ЦПК України).

Роз`яснити учасникам справи право відводу з підстав зазначених у статтях 36,37, 38 ЦПК України, який відповідно до ч.3 ст.39 ЦПК України може бути заявлений протягом десяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку першого судового засідання.

Звернути увагу сторін, що подання доказів здійснюється в порядку, передбаченомуст.83 Цивільного процесуального кодексу України. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

Відповідно дост. 131 ЦПК, учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання або місцезнаходження судова повістка надсилається учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, що забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник судового процесу за цією адресою більше не проживає або не знаходиться.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації щодо справи на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud2125.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЯ. В. Шестакова

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118278382
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —766/2739/22

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні