Ухвала
від 10.04.2024 по справі 740/2339/24
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/2339/24

Провадження № 2-а/740/45/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

10 квітня 2024 року м. Ніжин

Суддя Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області Шевченко І.М., перевіривши адміністративний позов ОСОБА_1 , поданий представником адвокатом Соболєвим Миколою Миколайовичем, до Головного управління Національної поліції в Чернігівській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,

установив:

09 квітня 2024 року представник позивача подав до суду вказаний позов, в якому просив скасувати постанову серії ББА № 557458 від 19.03.2024 про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 126 КУпАП та поновити строк на оскарження постанови, оскільки 04 квітня 2024 року під час ознайомлення з матеріалами справи №740/1865/24, яка перебуває на розгляді в Ніжинському міськрайонному суді Чернігівської області, позивачу та його представнику стало відомо про наявність указаної постанови.

Перевіривши позовну заяву та додані до неї матеріали, слід зазначити таке.

Відповідно доч.2ст.286 КАС Українипозовну заяву щодо оскарження рішень суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності може бути подано протягом десяти днів з дня ухвалення відповідного рішення (постанови), а щодо рішень (постанов) по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксовані в автоматичному режимі, - протягом десяти днів з дня вручення такого рішення (постанови).

Згідно із ч. 1ст.121КАСУкраїни суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

З урахуванням змісту позову та доданих до нього матеріалів, вважаю за можливе задовольнити клопотання та поновити строк звернення до суду з указаним позовом.

Подана позовна заява відповідає вимогам, установленим ст.160,161 КАС України; підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі немає.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства, і вона підсудна Ніжинському міськрайонному суду Чернігівської області.

Відповідно до ч. 1 ст.12КАСУкраїни адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін (ч. 5ст. 262 КАС України).

З огляду на предмет і підстави позову, вважаю, що справа підпадає під ознаки незначної складності та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження. Обставини справи, що згідно із ч. 3 ст. 257 КАС України мають значення для вирішення питання про можливість розгляду справи в порядку спрощеного провадження, свідчать про наявність підстав для розгляду цієї справи в спрощеному порядку без виклику сторін.

На підставі викладеного, справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін, проте, це не позбавляє учасників справи у строк, установлений ч. 7ст. 262 КАС України,подати відповідне клопотання.

Згідно зі ст.79,162,163,164,165 КАС Україниодночасно з направленням до суду: доказів (крім речових доказів), відзиву, відповіді на відзив, заперечення, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву, їх копії повинні бути надіслані іншим учасникам справи, а суду надано документи, що підтверджують їх надіслання.

Керуючись ст.12,173-176,180КАС України,

ухвалив:

Поновити ОСОБА_1 строк звернення до суду з указаним адміністративним позовом.

Адміністративний позов ОСОБА_1 , поданий представником адвокатом Соболєвим Миколою Миколайовичем, до Головного управління Національної поліції в Чернігівській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження за наявними у справі матеріалами.

Установити строк для подання відповідачем відзиву на позов протягом десяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом п`яти днів з дня їх отримання.

Роз`яснити сторонам у справі їхнє право звернутися до суду з клопотанням про розгляд справи у судовому засіданні з викликом (повідомленням) сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою - http://ng.cn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Шевченко

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118278531
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення

Судовий реєстр по справі —740/2339/24

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Шевченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні