Ухвала
від 09.04.2024 по справі 755/19853/21
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 755/19853/21

Провадження № 2/202/1691/2024

УХВАЛА

про залучення третьої особи

09 квітня 2024 року Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого - судді Мачуського О.М.

за участю секретаря судового засідання Карасьової Г.І.

розглядаючи у відкритому підготовчому судового засіданні цивільну справу за позовною заявою Приватного ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів та додаткових витрат на утримання дитини,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Індустріального районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа № 755/19853/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів та додаткових витрат на утримання дитини.

09 вітня 2024 року через систему «Електронний суд» представник позивача адвокат Струць Т.І. подавла до суду заяву в якій зазначила, що на даний час позивач з дитиною мешкають в Дарницькому районі м. Києва, в тому просила залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору орган опіки та піклування в особі Служби у справах дітей та сім`ї Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації. Також адвокат Струць Т.І. зазначила, що просить розглянути її без участі сторони позивача.

Ознайомившись з матеріалами справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно дост.53ЦПК України за заявою учасника справи, суд може залучити до участі у справі третю особу, чи замінити її до закінчення підготовчого провадження у справі.

Відповідно до ч.ч. 1,3 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно з вимогами ч.4, ч.5 статті 19 Сімейного кодексу Українипри розгляді судом спорів щодо позбавлення батьківських прав, обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Дослідивши матеріали справи, беручи до уваги предмет спору та зміст заявлених вимог, враховуючи вимоги положень ст. 53 ЦПК України,ст.19СК України,з метоюдотримання вимогчинного законодавста,а такожповного,всебічного таоб`єктивного з`ясуванняобставин посправі,суд вважаєза необхіднезалучити Служби у справах дітей та сім`ї Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись ст. ст. 53, 54п. 1 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у цивільній справі № 755/19853/21, за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів та додаткових витрат на утримання дитини, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, орган піки та піклування в особі Служби у справах дітей та сім`ї Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, код ЄДРПОУ 37448223, місцезнаходження: 02000, м. Київ, вул. Ялтинська, 14.

Представника третьої особи викликати в судове засідання, яке призначено на 10 годину 00 хвилин 13 травня 2024 року, в приміщенні Індустріального районного суду м. Дніпропетровська, за адресою: м. Дніпро, пр. Слобожанський, 84.

Направити третій особі копію ухвали суду та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Зобов`язати Орган опіки та піклування Службу у справах дітей та сім`ї Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, у відповідності до ст. 19 СК України, надати суду письмовий висновок щодо доцільності /недоцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно його малолітньої дочки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Мачуський

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118280772
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, стягнення аліментів та додаткових витрат на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —755/19853/21

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні