Ухвала
від 10.04.2024 по справі 180/679/24
МАРГАНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 180/679/24

2/180/383/24

У Х В А Л А

10 квітня 2024 р. Марганецький міський суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого -судді Янжули О.С.

при секретарі - Котовій Н.С.,

розглянувши заяву Акціонерного товариства «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат» про розгляд справи за правилами загального позовного провадження,-

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Марганецького міського суду Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" про відшкодування моральної шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я, внаслідок виконання трудових обов`язків.

Ухвалою суду від 02 квітня 2024 року відкрито провадження у вказаній цивільній справі та ухвалено розглядати вказану справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін - в письмовому провадженні.

09 квітня 2024 року від Акціонерного товариства «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат» надійшла заява про перехід до розгляду справи в порядку загального провадження.

Відповідно до ч. 4ст. 19 ЦПК Україниспрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно ч. 1ст. 274 ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин.

Відповідно до ч. 3ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Заяву про перехід до розгляду справи в порядку загального позовного провадження відповідач мотивувала тим, що заявлена позивачем сума 150 000,00 грн., є значною сумою для відповідача, справа являє собою значний інтерес, виходячи із предмету спору та розміру заявленої суми позовних вимог, а тому не може відноситися до малозначних справ. Крім того АТ "Марганецький ГЗК" є містоутворюючим підприємством в місті Марганець, справа становить значний суспільний інтерес, розгляд справи за правилами загального позовного провадження надасть можливість детально та повно з`ясувати всі обставини справи з метою запобігання подібних явищ у майбутньому.

З огляду на те, що докази можуть бути подані сторонами, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання з розгляду справи по суті, оцінку наданим доказам суд надає в нарадчій кімнаті, справа є незначної складності, тому суд вважає за необхідне в задоволенні клопотання відмовити.

Керуючись ст.ст.19,274,277 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенніклопотання Акціонерноготовариства «Марганецькийгірничо-збагачувальнийкомбінат» про розглядсправи заправилами загальногопозовного провадження - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. С. Янжула

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118281037
СудочинствоЦивільне
Сутьрозгляд справи за правилами загального позовного провадження

Судовий реєстр по справі —180/679/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Янжула О. С.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Янжула О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні