Ухвала
від 11.04.2024 по справі 300/2259/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 300/2259/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду

11 квітня 2024 року м. Надвірна

Суддя Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Солодовніков Р.С. вивчивши адміністративну позовну заяву

позивача ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1

до відповідача Державна митна служба України Івано-Франківська митниця (місцезнаходження: м.Івано-Франківськ вул. Чорновола, 159, 76005)

про визнання протиправною та скасування постанови Державної митної служби України у справі про порушення митних правил №0006/20600/24 від 06.03.2024 р.-

встановив:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з адміністративним позовом до Державної митної служби України Івано-Франківська митниця про визнання протиправною та скасування постанови Державної митної служби України у справі про порушення митних правил №0006/20600/24 від 06.03.2024 р.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.160,161 КАС України.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства і вона віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області.

Підстав для для залишення заяви без руху,повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановленихКАС України, судом не встановлено.

Частинами 1 і 2 ст.12 КАС Українивизначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Враховуючи, що справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності відносяться до окремих категорій термінових адміністративних справ, пріоритетом яких є швидке вирішення справи, суддя приходить до висновку, що дана справа підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Згідно ч.1ст.269 КАС Україниу справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Статтею 289 КУпАП Українипередбачено, що скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови.

За змістом ч. 2ст. 286 КАС Українипозовну заяву щодо оскарження рішень суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності може бути подано протягом десяти днів з дня ухвалення відповідного рішення (постанови).

Враховуючи заяву позивача про поновлення строку звернення із адміністративним позовом до суду, причини пропуску зазначеного строку суд вважає поважними, а тому даний строк підлягає поновленню.

Керуючись ст.ст.12,159,160,161,171,260,262,269,286 КАС України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Поновити ОСОБА_1 строк звернення із адміністративним позовом до суду.

Відкрити провадження по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Державної митної служби України Івано-Франківська митниця про визнання протиправною та скасування постанови Державної митної служби України у справі про порушення митних правил №0006/20600/24 від 06.03.2024 р.

Адміністративне судочинство по даній справі здійснювати у порядку спрощеного позовного провадження.

Розгляд справи по суті проводити у судовому засіданні18 квітня 2024 року о 15:00год.у приміщенні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області (вул. Г.Мазепи 35, м. Надвірна, Івано-Франківська область, 78405) з викликом сторін.

Встановити відповідачу строк, який не може бути меншим п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов, але не пізніше17.04. 204 року.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачем повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 4ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Направити відповідачу копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://nd.if.court.gov.ua/sud0911/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Солодовніков Р.С.

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118281873
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо митної справи (крім охорони прав на об’єкти інтелектуальної власності); зовнішньоекономічної діяльності; спеціальних заходів щодо демпінгового та іншого імпорту, у тому числі щодо

Судовий реєстр по справі —300/2259/24

Ухвала від 11.04.2024

Адміністративне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Солодовніков Р. С.

Ухвала від 02.04.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні