Ухвала
від 10.04.2024 по справі 345/1333/24
РОЖНЯТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 345/1333/24

Номер провадження 2/350/261/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 квітня 2024 року селище Рожнятів Суддя Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області Сокирко Л.М., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманої пенсії,

в с т а н о в и л а:

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернулася в суд із позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманої пенсії.

10 квітня 2024 року до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від представника позивача надійшла заява про відкликання позовної заяви. Відповідно до частини першої статті 4 Цивільного процесуального кодексу України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

За змістом частин першої, третьої статті13 Цивільного процесуального кодексу України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до приписів пункту 3 частини першої статті 43 Цивільного процесуального кодексу України позивач зокрема має право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду. Подання заяви про відкликання позову є правом позивача, яке не може бути обмежене судом.

Відповідно до пункту 3 частини четвертоїстатті 185 Цивільного процесуального кодексу України, позовна заява повертається у випадках, зокрема, якщо до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про відкликання позовної заяви.

Враховуючи, що від представника позивача надійшла заява про відкликання позовної заяви, а також те, що на момент подачі заяви про відкликання (повернення) позовної заяви ухвалу про відкриття провадження у справі не було винесено, суд вважає за можливе повернути позовну заяву, роз`яснивши при цьому, що повернення такої позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із позовною заявою до суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись статтею13, частиною четвертою статті 185, статями 260, 352-355 Цивільного процесуального кодексуУкраїни,

п о с т а н о в и л а:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманої пенсії, повернути позивачу. Роз`яснити, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви. Ухвала можебути оскарженав апеляційномупорядку доІвано-Франківського апеляційного судупротягом п`ятнадцятиднів змоменту отриманняпозивачкою копії ухвали.

Суддя Сокирко Л.М.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118281882
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення безпідставно отриманої пенсії

Судовий реєстр по справі —345/1333/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гапоненко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні