Ухвала
від 10.04.2024 по справі 350/593/24
РОЖНЯТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 350/593/24

Номер провадження 2-о/350/78/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 квітня 2024 року селище Рожнятів

Суддя Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області Сокирко Л.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересована особа: орган опіки та піклування Рожнятівської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області; особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною: ОСОБА_2 ,

в с т а н о в и л а:

8 квітня 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересована особа: орган опіки та піклування Рожнятівської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області; особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною: ОСОБА_2 .

Дослідивши зміст заяви та додані до неї документи, вважаю, що заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням статтей 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України. Відповідно до частини четвертої статті 177 Цивільного процесуальногокодексуУкраїни, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону. Відповідно до частини другої статті 4 Закону України "Про судовий збір", за подання до судузаяви у справах окремого провадження,встановлюється судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Клопотання про звільнення від сплати судового збору до заяви не долучено.

Таким чином, заявнику слід сплатити судовий збір у розмірі 605грн 60 коп.на рахунок: отримувач коштів ГУК в Iв.-Фр.об./ТГ Рожнятів/22030101, Код отримувача (кодза ЄДРПОУ37951998,Банк отримувача: отримувача Казначейство України (ел.адм.подат.),рахунок UA 788999980313191206000009658,Код класифікації доходів бюджету 22030101та надатисуду документ,що підтверджуєйого сплату,відповідно до частини четвертоїстатті 177Цивільного процесуальногокодексу України. Відповідно до пункту 5 частини третьоїстатті 175 Цивільного процесуального кодексу України, позовна заява повинна міститивиклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Як вбачається із тексту заяви, заявник вказує, що ОСОБА_2 проживає разом з ним в селі Нижній Струтинь Калуського району Івано-Франківської області, однак доказів, які б підтверджували вказану обставину матеріали заяви не містять.

Заявником до заяви не додано висновок органу опіки та піклування про можливість призначення його опікуном над недієздатною фізичною особою, а також доказів того, що він звертався з приводу цього питання до органу опіки та піклування. У відповідності до частини другої статті 95 Цивільного процесуального одексу України, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Однак долученідо матеріалівзаяви копіїдоказів незасвідчені належнимчином.

Крім того, заява містить перелік доданих до неї матеріалів, зокрема, копію свідоцтва про народження, однак як вбачається із Акту про відсутність вкладень, складеного у двох примірниках працівниками апарату Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області 8 квітня 2024 року, у додатках до заяви виявлено відсутність такого документу.

Відповідно дочастини першої статті 185Цивільного процесуальногокодексу України,суддя,встановивши,що позовнузаяву поданобез додержаннявимог,викладених устаттях 175і177цього Кодекску,протягом п`ятиднів здня надходженнядо судупозовної заявипостановляє ухвалупро залишення позовної заяви без руху.

Згідно з частиною другої статті 185 Цивільного процесуального кодексу України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, заява підлягає залишенню без руху із наданням зяавнику строку для усунення зазначених в цій ухвалі недоліків, а саме долучення до заяви доказів сплати судового збору, висновку органу опіки та піклування про можливість призначення ОСОБА_3 опікуном над недієздатною фізичною особою та належним чином засвідчених письмових доказів.

Керуючись статтями 175, 177, 185 Цивільного процесуального кодексу України,

п о с т а н о в и л а :

Заяву ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересована особа: орган опіки та піклування Рожнятівської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області; особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною: ОСОБА_2 - залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків десять днів з дня отримання ухвали про залишення заяви без руху.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: СокиркоЛ.М.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118281883
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання її недієздатною: ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —350/593/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні