Ухвала
від 11.04.2024 по справі 379/414/24
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 379/414/24

Провадження № 1-в/379/22/24

УХВАЛА

11 квітня 2024 рокум.Тараща

Таращанський районний суд Київської області у складі

головуючої судді - ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

представника ДУ «Центр пробації» - ОСОБА_4 ,

засудженого - ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду № 3 подання фахівця 2 категорії Білоцерківського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 про звільнення від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця с. Степок Таращанського району Київської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , непрацюючого, військовозобов`язаного, засудженого 31.03.2021 вироком Богуславського районного суду Київської області за ч. 2 ст.286КК України до покарання у виді 5 років позбавлення волі, на підставі ст.75КК України звільненого від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки,

У С Т А Н О В И В :

02.04.2024 до Таращанського районного суду Київської області надійшло подання фахівця 2категоріїБілоцерківського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 про звільнення від відбування покарання з випробуванням засудженого вироком Богуславського районного суду Київської області від 31.03.2021 ОСОБА_5 у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Подання обґрунтовано тим, що 19.05.2021 до Білоцерківського РС № 3 надійшов для виконання вирок Богуславського районного суду Київської області від 31 березня 2021 року щодо ОСОБА_5 , який набрав законної сили, та розпорядження про виконання цього вироку. 24.05.2021 засудженого ОСОБА_5 ознайомлено з порядком та умовами відбування покарання. У період іспитового строку зі ОСОБА_5 постійно проводилися бесіди, роз`яснювалися обов`язки, покладені на нього згідно з вироком суду, та наслідки, які можуть настати у разі ухилення від відбування покарання, систематичного порушення громадського порядку та скоєння нового кримінального правопорушення. Перебуваючи на обліку в Білоцерківському РС № 3, ОСОБА_5 повністю виконав покладені на нього судом обов`язки, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався. Заходи щодо вирішення криміногенних потреб і досягнення позитивних змін, передбачені індивідуальним планом роботи, виконав повністю. Степківський старостинський округ виконавчого комітету Таращанської міської ради компрометуючими матеріалами щодо ОСОБА_5 не володіє, останній характеризується позитивно, поведінка в громадських місцях та вдома хороша, у спілкуванні ввічливий, добросовісний, до людей старшого віку ставиться з повагою, одружений, на даний час ніде не працює, проживає за рахунок підробітків, у громадських місцях поводить себе стримано, підтримує добросусідські відносини із сусідами. На підставі цього фахівець 2категоріїБілоцерківського РС № 3 філії ДУ «Центр пробації» у м. Києві та Київській області просить суд вирішити питання про звільнення ОСОБА_5 від відбування покарання, призначеного вироком Богуславського районного суду Київської області від 31 березня 2021 року.

03.04.2024 суд постановив ухвалу, якою призначив указане подання до розгляду в судовому засіданні на 11.04.2024.

У судовому засіданні представник ДУ «Центр пробації» у місті Києві та Київській області подання підтримала з наведених у ньому підстав та просила задовольнити.

Прокурор у судовому засіданні не заперечував щодо задоволення подання та звільнення ОСОБА_5 від призначеного судом покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Засуджений ОСОБА_5 підтримав подання та просив звільнити його від призначеного покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку, оскільки він добросовісно виконував всі обов`язки, покладені на нього судом.

Вислухавши позицію прокурора, представника пробації та засудженого, дослідивши подання і додані до нього матеріали, суд дійшов наступного висновку.

Судом установлено, що вироком Богуславського районного суду Київської області від 31 березня 2021 року ОСОБА_5 засуджено за ч. 2 ст.286КК України до покарання у виді п`яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк два роки, та на підставі ст.75КК України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки. Відповідно до ст.76КК України на засудженого судом покладено обов`язки не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця свого проживання та роботи.

Згідно з ч. 1 ст. 165 КВК України іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду, тобто за цим вироком з 31.03.2021 року.

Відповідно до ч. 2 ст. 165 КВК України та за правилами ч. 1 ст.78КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

На момент направлення цього подання до суду /02.04.2024/ трирічний іспитовий строк випробування, визначений засудженому вироком від 31.03.2021, закінчився.

Засудженому ОСОБА_5 було роз`яснення порядок та умови відбування покарання та встановлені судом обов`язки уповноваженим представником органу пробації. За час перебування на обліку засуджений ОСОБА_5 обов`язки, покладені на нього судом: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця свого проживання та роботи, - виконав повністю.

За характеристикою Степківського старостинського округу виконавчого комітету Таращанської міської ради від 04.03.2024, ОСОБА_5 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . По Степківському старостинському округу останній характеризується позитивно. Поведінка в громадських місцях та вдома хороша, у спілкуванні ввічливий, добросовісний, до людей старшого віку ставиться з повагою. Дотримується норм і правил поведінки, поважає права оточуючих його громадян. Проживає з матір`ю. Із сусідами перебуває у доброзичливих стосунках, поводить себе коректно. Конфліктних ситуацій з мешканцями села зафіксовано не було. Скарг на ОСОБА_5 не надходило Депутатом будь-якого рівня не обирався.

Згідно з довідкою відділення поліції №2 Білоцерківського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_5 за період іспитового строку до адміністративної відповідальності не притягувався.

За даними доданої до подання довідки МВС України № 30-14032024/32022 від 14.03.2024 ОСОБА_5 протягом періоду іспитового строку до кримінальної відповідальності не притягувався.

Отже, суд приходить до висновку про наявність передбачених законом підстав для звільнення ОСОБА_5 від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

На підставі вищевикладеного, враховуючи закінчення іспитового строку у засудженого, керуючись ч.1 ст.78 КК України, ч.2 ст.165 КВК України, ст.ст. 537, 539 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Подання фахівця 2категоріїБілоцерківського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 задовольнити.

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком три роки, призначеного вироком Богуславського районного суду Київської області від 31 березня 2021 (справа ЄУН 379/732/20), у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом семи днів з моменту її проголошення шляхом подання апеляційної скарги через Таращанський районний суд Київської області.

Ухвала суду набирає законної сили після завершення строку апеляційного оскарження, а в разі подання апеляційної скарги - після завершення апеляційного розгляду такої скарги.

Копію ухвали вручити учасникам провадження.

Повний текст ухвали складено, підписано та проголошено 11.04.2024.

Головуюча суддя Таращанського районного суду Київської області ОСОБА_8

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118282346
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця с. Степок Таращанського району Київської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , непрацюючого, військовозобов`язаного, засудженого 31.03.2021 вироком Богуславського районного суду Київської області за ч. 2 ст.286КК України до покарання у виді 5 років позбавлення волі, на підставі ст.75КК України звільненого від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки

Судовий реєстр по справі —379/414/24

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Музиченко О. О.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Музиченко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні