Ухвала
від 11.04.2024 по справі 545/717/24
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/717/24

Провадження №2-о/545/44/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2024 року Полтавський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Потетія А.Г.,

присяжних Боярська С.А., Денисова М.С.,

при секретарі Делія Д.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження цивільну справу за клопотанням ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлена особа: Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Київської районного у м. Полтаві ради (як орган опіки та піклування), про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду із клопотанням про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

ОСОБА_1 заявлено клопотання про призначення по справі судово-психіатричної експертизи з метою визначення психічного стану ОСОБА_3 .

Представник ОСОБА_3 адвокат Фабро Є.А. клопотання щодо призначення експертизи підтримав та прохав задовольнити.

Відповідно до ст. ст.76,102 ЦПК Українивисновок експерта є одним із доказів, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин ( фактів ), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно доч. 1 ст.103 ЦПК Українисуд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов :

1)для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо;

2)сторонами ( стороною ) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно з вимогамист. 252 ЦПК Українипровадження в справі на час проведення експертизи підлягає зупиненню.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про необхідність призначення по справі судово-психіатричної експертизи , а тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.103,252 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання ОСОБА_1 - задовольнити.

Призначити по справі за клопотанням ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлена особа: Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Київської районного у м. Полтаві ради (як орган опіки та піклування), про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною судово-психіатричну експертизу, виконання якої доручити експертам Полтавської філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» ДУ «ІПСПЕМН МОЗ України» (м. Полтава, вул. Медична, буд.1), попередивши їх про відповідальність за ст. ст.384,385 КК України.

На вирішення експертів поставити такі питання:

1. Чи страждає ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканець АДРЕСА_1 , будь-яким психічним захворюванням, іншим стійким психічним розладом?

2. Чи здатний ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканець АДРЕСА_1 , внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу усвідомлювати значення своїх дій, керувати ними?

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи №545/717/24.

На час проведення експертизи провадження по справізупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, ау разіякщоухвалубулопостановленобезучастіособи,якаїї оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днівздняотримання копії ухвали.

Головуючий: А.Г.Потетій

Присяжні: С.А.Боярська

М.С. Денисова

Дата зупинення провадження: 11.04.2024, зупинено у зв`язку: призначення судом експертизи, причини зупинення:

СуддяАнатолій ПОТЕТІЙ

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118283019
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —545/717/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні