Ухвала
від 11.04.2024 по справі 546/266/24
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/266/24

номер провадження 2-н/546/63/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2024 року м. Решетилівка Полтавська область

Решетилівський районний суд Полтавської області у складі судді - Сербіненко І.В., розглянувши заяву Акціонерного товариства «Оператора газорозподільної системи «Полтавагаз» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , заборгованості за послуги з розподілу природного газу,

УСТАНОВИВ:

Представник заявника АТ «Полтавагаз» звернувся до суду із заявою з вимогою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 на користь АТ «Полтавагаз» заборгованості за послуги з розподілу природного газу в розмірі 1 393 грн 11 коп, та сплачений судовий збір в розмірі 302 грн 80 коп.

Згідно ч. 1ст. 160 ЦПК Українисудовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбаченихст. 161 ЦПК України.

Відповідно доч.5ст.165ЦПК України,у разіякщо боржникому заявіпро видачусудового наказувказана фізичнаособа,яка немає статусупідприємця,суддя непізніше двохднів здня надходженнятакої заяви,крім випадківподання заявипро видачусудового наказув електроннійформі доборжника,який маєофіційну електроннуадресу,звертається довідповідного органуреєстрації місцяперебування тамісця проживанняособи щодонадання інформаціїпро зареєстрованеу встановленомузаконом порядкумісце проживанняфізичної особи-боржника.

В порядку, визначеному ч. 5 ст. 165 ЦПК України, судом відправлено запит до органу реєстрації з метою з`ясування зареєстрованого місця проживання боржника.

Як вбачається з відповідні на запит про надання інформації № 01-43/1454 від 10.04.2024 Решетилівської міської ради Полтавської області боржник ОСОБА_1 знята з реєстрації місця проживання -14.08.2023.

Відповідно ч. 9ст. 165 ЦПК Українивизначено, у разі якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи боржника, суд відмовляє у видачі судового наказу.

Відповідно до вимог ч. 2ст. 167 ЦПК України, за результатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу.

Суд приходить до висновку щодо наявності правових підстав для відмови у видачі судового наказу.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.161,163,165,260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

У видачі судового наказу за заявою Акціонерного товариства «Оператора газорозподільної системи «Полтавагаз» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , заборгованості за послуги з розподілу природного газу -відмовити.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя - І.В. Сербіненко

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118283035
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 , заборгованості за послуги з розподілу природного газу

Судовий реєстр по справі —546/266/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні