Ухвала
від 28.03.2024 по справі 570/6299/23
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/6299/23

Номер провадження 2-о/570/41/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2024 року Рівненський районний суд Рівненської області у складі:

судді Гнатущенко Ю.В.

з участю секретаря судового засідання Іллюк С.Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Рівне цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Рівненський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Рівненському районі Рівненської області ЗМУ МЮ,Служба усправах дітейКлеванської селищноїради, Головнеуправління Пенсійногофонду Українив Рівненськійобласті,Міністерство оборониУкраїнипро встановлення факту батьківства та внесення змін до актового запису про народження дітей, -

в с т а н о в и в :

У провадженні Рівненського районного суду перебуває дана справа.

В судове засідання учасники справи не з`явилися.

Від представника заявника адвоката Вітошко Ю.Г. надійшло клопотання про розгляд клопотання про залучення заінтересованої особи за відсутності заявниці та її представника, а також клопотання про залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), яка є матір`ю та спадкоємцем майна ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник заінтересованої особи Рівненського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Рівненському районі Рівненської області ЗМУ МЮ Г.Давидюк подала до суду заяву, в якій просить розглянути справу без їхньої участі.

Представник заінтересованої особи Міністерства оборони України Григорчук С.А. подав заяву про розгляд справи без їхньої участі.

Згідно з ч.2 ст.247 Цивільного процесуального кодексу України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Відповідно до п. 5 постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31 березня 1995 року «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» звертається увага судів на наступне: для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення, у кожній справі після її порушення суддя зобов`язаний провести підготовчі дії, зокрема, з`ясувати, які фізичні особи і організації можуть бути заінтересовані у вирішенні даної справи і підлягають виклику в судове засідання, у необхідних випадках запропонувати заявникові та заінтересованим особам подати додаткові докази на підтвердження заявлених вимог чи заперечень проти них.

Відповідно до ч.1 ст.294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний, серед іншого, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Згідно ч.4 ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

На виконання ухвали Рівненського районного суду від 28.02.2024 року про витребування доказів, від приватного нотаріуса Скоропад В.В. надійшла засвідчена копія спадкової справи стосовно ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , з якої вбачається, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , звернулася із заявою про прийняття спадщини за законом.

Тому суд вважає за необхідне клопотання представника заявниці задовольнити та залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ).

Керуючись ст. 294 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Клопотання представника заявниці адвоката Вітошка Ю.Г. задовільнити.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ).

Копію ухвали та копію заяви з доданими до неї документами надіслати заінтересованій особі, та роз`яснити право надати письмові пояснення, заперечення щодо заявлених вимог.

Оголосити перерву в судовому засіданні до 29 квітня 2024 року о 11:00 год.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Гнатущенко Ю.В.

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118283284
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження дітей

Судовий реєстр по справі —570/6299/23

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні