Ухвала
від 10.04.2024 по справі 570/1677/24
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/1677/24

Номер провадження 1-кс/570/226/2024

У Х В А Л А

І МЕ НЕ М УК РА ЇН И

10 квітня 2024 року

Слідчий суддяРівненського районногосуду Рівненськоїобласті ОСОБА_1 , перевіривши скаргу приватного акціонерного товариства "ДТЕК Київські електромережі" на бездіяльність Головного управління Національної поліції в Рівненській області, яка полягає у невнесенні відомостей до Єдиного реєструдосудових рослідувань, -

в с т а н о в и в:

До Рівненського районного суду Рівненської області надійшла скарга приватного акціонерного товариства "ДТЕК Київські електромережі" на бездіяльність Головного управління Національної поліції в Рівненській області, яка полягає у невнесенні відомостей до Єдиного реєструдосудових рослідувань (далі скарга).

Ознайомившись із скаргою, слідчий суддя вважає, що вона підлягає поверненню особі, яка її подала.

Порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів досудового розслідування чи прокурора під час досудового розслідування регламентується параграфом 1 глави 26 (ст.ст. 303 308) КПК України.

Відповідно доп.1ч.1ст.303КПК України,на досудовомупровадженні можебути оскаржена,серед іншого, бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Приймаючи до уваги те, що параграф 1 глави 26 КПК України не визначає правил територіальної підсудності при зверненні із відповідною скаргою, вважаю за необхідне на підставі ч. 6 ст. 9 КПК України із урахуванням загальних засад кримінального провадження, визначених частиною першою статті 7 цього Кодексу, застосувати п. 1 ч. 2 ст. 132 КПК України.

З урахуванням п. 1 ч. 2 ст. 132 КПК України скарга на рішення, дій чи бездіяльності органів досудового розслідування під час досудового розслідування подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Оскільки, скаржник звернувсядо судузі скаргоюна бездіяльність Головного управління Національної поліції в Рівненській області, яке знаходиться за адресою: вул. М. Хвильового, 2, м. Рівне, 33000 (територіально відноситься до підсудності Рівненського міського суду Рівненської області), подана скарга не підлягає розгляду слідчим суддею Рівненського районного суду Рівненської області.

Частиною 2 статті 304 КПК України передбачено, що скарга підлягає поверненню якщо вона не підлягає розгляду в цьому суді.

Враховуючи, що скарга не підлягає розгляду слідчим суддею Рівненського районного суду Рівненської області вона підлягає поверненню особі, яка її подала.

Тобто скаржнику необхідно подати скаргу до місцевого суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування, бездіяльність якого оскаржується, а саме до Рівненського міського суду Рівненської області.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 9, 32, 132, п. 2 ч. 2 ст. 304, ст. 309 КПК України

п о с т а н о в и в :

Скаргу приватного акціонерного товариства "ДТЕК Київські електромережі" на бездіяльність Головного управління Національної поліції в Рівненській області, яка полягає у невнесенні відомостей до Єдиного реєструдосудових рослідувань повернути скаржнику.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Рівненського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118283325
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —570/1677/24

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні