Ухвала
від 10.04.2024 по справі 726/651/24
САДГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

САДГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІ

Справа № 726/651/24

Провадження №1-кс/726/115/24

Категорія

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.04.2024 м. Чернівці

Садгірський районний суд м. Чернівці у складі:

слідчого судді: ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши в судовому засіданні в залі суду в м. Чернівці клопотання детектива Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення огляду по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42024260000000034 від 29.02.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України,

за участю:

детектива ОСОБА_3

ВСТАНОВИВ :

Детектив звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення огляду. Дане клопотання погоджене із прокурором Чернівецької обласної прокуратури ОСОБА_4 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що Державним спеціалізованим підприємством «Ліси України» укладено договір №10-1/11.2023-3 про закупівлю послуг охорони об`єктів Подільського лісового офісу (Чернівецька, Хмельницька та Тернопільська область).

При цьому встановлено, що фактично охорона більшості вказаних в договорі об`єктів на території Чернівецької області взагалі не здійснювалась, а інша частина здійснювалась працівниками лісових господарств (лісничий, помічник лісничого, вальник лісу, майстер лісу, єгер), згідно встановленого графіку, а приватним підприємством «Шериф-Захист» та його філією «Шериф-Захист у м. Чернівці», які згідно договору повинні здійснювати охорону об`єктів лісового офісу, послуги з охорони відповідних об`єктів не надавались і не проводились жодними засобами.

Однак, на виконання умов договору №10-1/11.2023-3 за послуги з надання охорони оплачені грошові кошти перераховані на рахунок ПП «Шериф-Захист».

Під час здійснення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, в слідчого органу, з метою встановлення обставин кримінального правопорушення (часу, місця, способу, та іншого), форми вини, мотиву і мети, виду та розміру шкоди, завданої Державному бюджету, з метою проведення швидкого та повного досудового розслідування, встановлення важливих обставин вчинення злочину, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виникла необхідність в отриманні дозволу на проведення огляду - приміщень та території Сторожинецького деревообробного цеху, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна будівлі та територія належить Сторожинецькій районній державній адміністрації. Просить суд клопотання задовольнити.

В судовому засіданні детектив ОСОБА_3 клопотання підтримав з підстав викладених в ньому, просив його задовольнити.

Заслухавши доводи детектива, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до наступних висновків.

Згідно з ч. 1, ч. 2, ч. 3 та ч.7 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей, документів та комп`ютерних даних. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів. При огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Встановлено, що 29.02.2024 року до ЄРДР внесені відомості за № 42023260000000034 за ознаками кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Приміщенння та території Сторожинецького деревообробного цеху, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна будівлі та територія належить Сторожинецькій районній державній адміністрації.

Таким чином, є достатні підстави вважати, що в ході проведення огляду за вказаною адресою буде здійснено фіксацію обставин надання послуг з охорони ПП «Шериф-Захист», а також відшукання предметів, речей та документів, які мають важливе доказове значення в рамках здійснення досудового розслідування з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 234-237, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ :

Клопотання задовольнити.

Надати у кримінальному провадженні №42024260000000034 детективам ТУ БЕБ у Чернівецькій області та прокурорам Чернівецької обласної прокуратури, а також за їх дорученням оперативним співробітникам дозвіл на проведення огляду приміщень та території Сторожинецького деревообробного цеху, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна будівлі та територія належить Сторожинецькій районній державній адміністрації, з метою фіксації вчинення кримінального правопорушення та відшукання та вилучення документів пов`язаних з виконанням умов договору №10-1/11.2023-3 з надання охорони ПП «Шериф-Захист», комп`ютерної техніки з електронними носіями інформації та електронних носіїв інформації, на яких можуть міститися документи та інформація в електронному вигляді щодо охорони об`єктів Подільського лісового офісу та діяльності ПП «Шериф-Захист»; чорнових записів, що містять відомості про надання послуг з охорони на зазначених об`єктах; мобільних терміналів (мобільних телефонів), сім карт, комп`ютерної техніки, серверне обладнання, магнітні та електронні носії інформації, флеш-накопичувачі та інші носії інформації, що задіяні їдля здійснення протиправно діяльності, грошові кошти, а також інші предмети і документи, які можуть бути використані у якості доказів причетності до вказаної вище протиправної діяльності та які мають значення для розслідування даного кримінального провадження.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118284254
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42024260000000034 від 29.02.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України,

Судовий реєстр по справі —726/651/24

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні