Ухвала
від 11.04.2024 по справі 196/1136/21
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/1007/24 Справа № 196/1136/21 Суддя у 1-й інстанції - Бабічева Л. П. Суддя у 2-й інстанції - Канурна О. Д.

УХВАЛА

11 квітня 2024 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі:

головуючої судді: Канурної О.Д.,

суддів: Космачевської Т.В., Халаджи О.В.,

розглянувши клопотання голови виконавчого комітету Царичанської селищної ради, та виконавчого комітету Царичанської селищної ради в інтересах Служби у справах дітей, - Геннадія Сумського про розгляд апеляційної скарги ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Дрозд Роман Юрійович, на рішення Царичанського районного суду Дніпропетровської області від 03 жовтня 2023 року у справі №196/1136/21 за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа - виконавчий комітет Царичанської селищної ради про встановлення місця проживання дітей, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua, -

В С Т А Н О В И В:

У липні 2021 року ОСОБА_2 подав до суду позовну заяву, пред`явлену до ОСОБА_1 , де треті особа - виконавчий комітет Царичанської селищної ради, на предмет встановлення місця проживання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з батьком - ОСОБА_2 .

Рішенням Царичанського районного суду Дніпропетровської області від 03 жовтня 2023 року позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про встановлення місця проживання дітей - задоволено.

Визначено місце проживання дітей - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з батьком - ОСОБА_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Стягнуто з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 витрати по сплаті судового збору у розмірі 908,00 грн.

Не погодившись з рішенням суду ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу, в якій просить рішення суду першої інстанції скасувати та ухвалити нове рішення, яким у задоволенні позову ОСОБА_2 до неї відмовити в повному обсязі, обґрунтовуючи це тим, що судом першої інстанції не повно вивчено докази по справі, порушено норми процесуального та матеріального права, що призвело до прийняття помилкового рішення. Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 08 листопада 2023 року справу було витребувано з суду першої інстанції.

17 листопада 2023 року матеріали цивільної справи надійшли до Дніпровського апеляційного суду.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 21 листопада 2023 року апеляційна скарга ОСОБА_1 залишалась без руху, якою недоліки, визначені судом, були усунені 27 листопада 2023 року.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 28 листопада 2023 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 .

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 21 грудня 2023 року призначено апеляційну скаргу ОСОБА_1 до розгляду на 24 січня 2024 року о 15.00 год.

Чергове судове засідання у справі призначено на 17 квітня 2024 року о 15.00 год.

03 та 10 квітня 2024 року засобами поштового зв`язку до суду надійшли клопотання голови виконавчого комітету Царичанської селищної ради, а також в інтересах Служби у справах дітей виконавчого комітету Царичанської селищної ради - Геннадія Сумського про участь представника виконкому та органу опіки та піклування виконавчого комітету Царичанської селищної ради у судовому засіданні 17 квітня 2024 року в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua, в якій виконком Царичанської селищної ради зареєстрований за електронною поштою ІНФОРМАЦІЯ_3 , м.т. НОМЕР_1 .

Вирішуючи клопотання про участь представника виконавчого комітету Царичанської селищної ради та представника органу опіки та піклування, у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів та електронного підпису, суд зазначає наступне.

Згідно ст. 212 ЦПК України - учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи введення на всій території України воєнного стану та з урахуванням перебування представника виконавчого комітету Царичанської селищної ради, а також і як органу опіки та піклування виконавчого комітету Царичанської селищної ради поза межами приміщення суду, для забезпечення його участі під час розгляду справи, суд вважає за доцільне проводити судовий розгляд в режимі відеоконференції з перебуванням представника поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua, в якій виконком Царичанської селищної ради зареєстрований за електронною поштою ІНФОРМАЦІЯ_3 .

У зв`язку з викладеним, суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 212, 353 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання голови виконавчого комітету Царичанської селищної ради, та виконавчого комітету Царичанської селищної ради в інтересах Служби у справах дітей - Геннадія Сумського про участь виконавчого комітету Царичанської селищної ради, та як органу опіки та піклування, у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити повністю.

Здійснювати розгляд справи 17 квітня 2024 року о 15:00 в режимі відеоконференції з перебуванням представника третьої особи поза межами приміщення суду та з використанням ним власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua, в якій виконавчий комітет Царичанської селищної ради зареєстрований за електронною поштою ІНФОРМАЦІЯ_3 , згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Попередити, що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати сторону подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника (якщо вони відсутні у матеріалах справи) для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: О.Д. Канурна

Т.В. Космачевська

О.В. Халаджи

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118285156
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —196/1136/21

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Постанова від 28.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Рішення від 03.10.2023

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні