Ухвала
від 11.04.2024 по справі 199/6081/23
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/6081/23

(2/199/280/24)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.04.2024 року Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська

У складі: головуючого судді Якименко Л.Г.

за участю секретаря Свержевської В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Дніпрі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Дніпровської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, скасування права власності на земельну ділянку, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Дніпровської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, скасування права власності на земельну ділянку.

Позивачка ОСОБА_1 надала до суду заяву провідмовувідпозовута закриття провадження у справі.

Відповідач ОСОБА_2 та її представник ОСОБА_3 у судове засідання не з`явилася, вказану заяву просила розглянути за її відсутності.

Представник відповідача Дніпровської міської ради Семчук Н.В. у судове засідання не з`явилася, про день та час судового повідомлялася в установленому законом порядку.

Суд, вивчивши матеріали справи, дійшов таких висновків.

Відповідно до п.3 ч.1ст.43 ЦПК Україниучасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Згідно з ч.2ст.49 ЦПК Україникрім прав та обов`язків, визначених устатті 43 цього Кодексупозивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог).

Відповідно до ч.1 та ч.3ст.206 ЦПК Українипозивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві; у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п.4 ч.1ст. 255 ЦПК Українисуд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

За таких обставин, суд приймає відмову позивача від позову; провадження у справі має бути закрито.

Відповідно до ч.2ст.256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

На підставі викладеного, керуючись, ст.ст.4,12,49,198,200ч.2 п.2,206,255ч.1 п.4,258-260,261,353,354 ЦПК України,ст. 7 Закону України "Про судовий збір", -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти відмовупредставника позивачки ОСОБА_4 адвоката Полтавець Т.О. від позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Дніпровської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, скасування права власності на земельну ділянку.

Закрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Дніпровської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, скасування права власності на земельну ділянку.

Роз`яснити позивачу, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до суду першої інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Л.Г.Якименко

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118286467
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, скасування права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —199/6081/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ЯКИМЕНКО Л. Г.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ЯКИМЕНКО Л. Г.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ЯКИМЕНКО Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні