Постанова
від 08.04.2024 по справі 213/81/24
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 213/81/24

Номер провадження 3-в/213/8/24

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2024 року м. Кривий Ріг

Суддя Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Попов В.В., розглянувши подання начальника Інгулецького районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Іванова В.А. про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт на штраф відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , -

ВСТАНОВИВ:

05.04.2024 року на адресу суду надійшло подання начальника Інгулецького районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Іванова В.А. про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт на штраф відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , притягнутого до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 КУпАП.

Суд, дослідивши подання, матеріали особової справи №04/2024 та матеріали справи про адміністративне правопорушення №213/81/24 (пр.3/213/263/24), надавши оцінку в їх сукупності, приходить до висновку про необхідність відмови в задоволенні подання з наступних підстав.

Відповідно до п.п.3.16, 3.17 Порядку виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт та виправних робіт, затвердженогоНаказом Міністерства юстиціїУкраїни від19березня 2013року №474/5 (із змінами та доповненнями), якщо наявні підстави, що унеможливлюють виконання постанови суду, уповноважений орган з питань пробації вносить до суду, який виніс постанову, подання щодо вирішення питань, пов`язаних з виконанням постанови. Усі питання, пов`язані з виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення, вирішуються відповідно дост.304 КУпАП.

Згідно з п.п.3.22, 3.23 Порядку, щодо порушників, які ухиляються від відбування громадських робіт, уповноважений орган з питань пробації надсилає подання про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт та особову справу до суду для вирішення питання про заміну не відбутого строку громадських робіт штрафом або адміністративним арештом. Стосовно порушників, які ухиляються від відбування громадських робіт і до яких згідно ізст.32 КУпАПне може бути застосований адміністративний арешт, уповноважений орган з питань пробації надсилає подання до суду для вирішення питання по суті відповідно до ст.304 КУпАП. У разі виникнення обставин, передбачених ч.3ст.321-1 КУпАП, уповноважений орган з питань пробації надсилає подання до суду для заміни громадських робіт штрафом.

Частиною 1 ст.321-4 КУпАПпередбачено, що у разі ухилення порушника від відбування громадських робіт постановою суду (судді) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, не відбутий строк громадських робіт може бути замінено штрафом або адміністративним арештом.

Судом встановлено, що постановою Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 12 січня 2024 року ОСОБА_1 притягнуто до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 173-2 КУпАП та піддано адміністративному стягненню у виді 30 годин громадських робіт.

При накладенні стягнення суддею було враховано, що ОСОБА_1 не працює.

02.02.2024 постанова Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 12 січня 2024 року стосовно ОСОБА_1 була прийнята до виконання Інгулецьким РВ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області, заведена особова справа на правопорушника.

ОСОБА_1 викликався до відділу пробації, але жодного разу не з`явився.

Отже, з порушником не проводилася бесіда органом пробації, під час якої йому було б роз`яснено порядок та умови виконання стягнення, відповідальність за ухилення від відбування громадських робіт, у останнього не відібрана підписка, в якій він власноручно зазначив про ознайомлення з порядком відбування громадських робіт, тому суд не може прийти до висновку, що порушник ОСОБА_1 ухиляється від обов`язку, покладеного на нього постановою судді.

При цьому, місцезнаходження ОСОБА_1 не встановлено.

Крім того, представником органу пробації не надано суду жодних належних та допустимих доказів, що підтверджують працевлаштування ОСОБА_1 , його матеріальний стан, наявність у нього постійного джерела доходу, які б підтверджували, що він має можливість сплатити штраф.

Таким чином, підстав для задоволення подання і заміну ОСОБА_1 адміністративного стягнення у виді громадських робіт на штраф, відповідно дост. 321-4 КУпАП, не встановлено.

Враховуючи викладене, вважаю за необхідне відмовити в задоволенні подання.

Керуючисьст.321-4 КУпАП, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні подання начальника Інгулецького районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Іванова В.А. про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт на штраф відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - відмовити.

Постанова апеляційному оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя В.В.Попов.

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118286833
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —213/81/24

Постанова від 08.04.2024

Адмінправопорушення

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Постанова від 12.01.2024

Адмінправопорушення

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні