Ухвала
від 11.04.2024 по справі 177/790/24
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/790/24

Провадження № 2-о/177/53/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

11 квітня 2024 року

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Строгова Г.Г., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: Новопільська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області (місцезнаходження вул. Садова, 46, с. Новопілля, Криворізький район, Дніпропетровська область) про встановлення факту родинних відносин,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з вказаною заявою та просила суд встановити факт родинних відносин між нею, ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , померлою ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме, що вона є рідною сестрою ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Разом з заявою надала клопотання про витребування доказів, в якому для повного та об`єктивного розгляду справи по суті, у зв`язку неможливістю отримання самостійно копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , просила витребувати з Шостої криворізької державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Відповідно до п.5 ч.2 ст. 293 ЦПК України в порядку окремого провадження розглядаються заяви про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до ч.3 ст. 293 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно ст. 316 ЦПК України заяви фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Для повного та об`єктивного розгляду справи, зважаючи на те що заявник самостійно не може отримати копію зазначеної спадкової справи, на підставі ст. 84 ЦПК України, суд вважає необхідним витребувати її з Шостої криворізької державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Суд, вважає за необхідне, в порядку ст. 53 ЦПК України, для повного та всебічного розгляду справи по суті, залучити до участі по справі ОСОБА_3 , в якості заінтересованої особи, оскільки вона також є спадкоємицею після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , та рішення суду може вплинути на її права та обов`язки.

З врахуванням вище викладеного, суд приходить до висновку, що заява подана з додержанням вимог статей 175-177, 318 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, підстави для її повернення, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні, а тому суд вважає за необхідне призначити її до розгляду.

Керуючись ст. ст. 84, 187, 260-261, 293, 294, 315-316, 318, 353 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: Новопільська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області (місцезнаходження вул. Садова, 46, с. Новопілля, Криворізький район, Дніпропетровська область) про встановлення факту родинних відносин.

Залучити до участі у справі, в якості заінтересованої особи: ОСОБА_3 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ).

Призначити судове засідання з розгляду справи по суті за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Новопільська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області, ОСОБА_3 про встановлення факту родинних відносин на 08 травня 2024 року о 10:30 годині, у приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т. Миру, 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, кабінет № 6).

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі заінтересованій особі разом із копією заяви та копіями доданих до неї документів.

Заінтересованим особам протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали має право подати відзив на заяву відповідно до ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити заінтересованій особі, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання заінтересованою особою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити заявнику п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити заінтересованим особам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інформацію щодо розгляду справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконеренції.

Витребувати з Шостої криворізької державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) належним чином завірену копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118286970
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —177/790/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні