Ухвала
від 28.02.2024 по справі 183/3095/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/3095/23

Провадження № 2-о/183/22/24

У Х В А Л А

28 лютого 2024 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді МайноїГ.Є.,

з участю секретаря судового засідання Петрієнко В. О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області цивільну справу за заявою Перещепинської міської ради, заінтересована особа Друга новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання спадщини відумерлою,-

В С Т А Н О В И В:

Перещепинська міська рада звернулась до суду із заявою, де указана третьою особою Новомосковська районна державна нотаріальна контора, у якій просить:

- визнати спадщину, яка відкрилася після смерті гр. ОСОБА_1 (актовий запис про смерть № 40 від 27 лютого 1997 року, складений виконавчим комітетом Перещепинської міської ради), померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , що складається з житлової квартири АДРЕСА_1 відумерлою;

- передати житлову квартиру АДРЕСА_1 в особі Перещепинської міської ради Новомосковського району Дніпропетровської області.

Ухвалою судді від 17 березня 2023 року заяву заявника залишено без руху з наданням заявникові строку для усунення недоліків його заяви. 01 червня 2023 року на адресу суду надійшла заява на виконання вимог ухвали суду від 17.03.2023, яка передана головуючому судді 02 червня 2023 року.

Ухвалою судді від 02 червня 2023року прийнято заяву до розгляду в порядку окремого провадження з призначенням судового засідання.

Одночасно із заявою представником заявника ОСОБА_2 подано клопотання, у якому останній просить суд витребувати:

- у Другої новомосковської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- у Новомосковського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) актовий запис про смерть ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Учасники справи у судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, причини неявки суду не повідомили, клопотання про відкладення розгляду справи не подавали, тому суд вважає можливим провести судове засідання за їх відсутності.

У зв`язку з неявкою осіб, які приймають участь у справі, суд розглядає справу у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд, ознайомившись із клопотаннями представника заявника про витребування доказів та дослідивши матеріали справи у межах, необхідних для розгляду указаної заяви, дійшов висновку про необхідність її задоволення, виходячи з такого.

Відповідно до ч.ч.1,2,3ст.83ЦПКУкраїни сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Згідно з ч. ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне для з`ясування обставин справи, відповідно до ст. 84 ЦПК України витребувати:

- у Другої новомосковської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- у Новомосковського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) актовий запис про смерть ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Одночасно з цим, відповідно до ч.ч. 1, 5, 7 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Виходячи з того, що предметом доказування є цивільні правовідносини, що склалися щодо особи, яка померла, та відсутністю у матеріалах справи клопотання про витребування доказів у справі з боку учасників справи, з метою всебічного та повного розгляду останньої, а також установлення всіх обставин, що підлягають доказуванню, суд вважає за необхідне зобов`язати Перещепинську міську територіальну громаду Новомосковського району Дніпропетровської області надати відомості про склад сім`ї та реєстрацію осіб за адресою: АДРЕСА_2 , на момент смерті ОСОБА_1 , тобто станом на 25 лютого 1997року.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.81, 83,84,260, 294 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника заявника ОСОБА_3 про витребування доказів у справі - задовольнити.

Зобов`язати Другу новомосковську державну нотаріальну контору Дніпропетровської області (кодЄДРПОУ 05466105,адреса:51200,Дніпропетровська область,м.Новомосковськ,пл.Героїв,буд.1) надати Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області у термін до 14 травня 2024 рокуналежним чином завірену копію спадкової справи у повному обсязі, відкритої після смерті ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати Новомосковський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уНовомосковському районіДніпропетровської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса) (код ЄДРПОУ 40340814, адреса місцезнаходження: 51200, Дніпропетровська область, м.Новомосковськ, вул. Українська, буд. 7-А) надати Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області у термін до 14 травня 2024 рокуналежним чином засвідчену копію актового запису про смерть ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати Перещепинську міську територіальну громаду Новомосковського району Дніпропетровської області (ЄДРПОУ - 04338463, адреса: 51220, Дніпропетровська область, Новомосковський район, м. Перещепине, вул. Шевченка, буд. 43) надати Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області у терміндо 14травня 2024року інформацію про склад сім`ї та реєстрацію осіб за адресою: АДРЕСА_2 , на момент смерті ОСОБА_1 , тобто станом на 25 лютого 1997року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 28 лютого 2024 року.

Суддя Г.Є. Майна

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118287110
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —183/3095/23

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 17.03.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні