Ухвала
від 10.04.2024 по справі 342/518/24
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/518/24

Провадження № 2/342/337/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2024 року м. Городенка

Городенківськийрайонний суд Івано-Франківськоїобласті вскладі головуючогосудді ГайдичР.М.,ознайомившись зматеріалами позовноїзаяви ОСОБА_1 до Чернелицької селищної ради про встановлення факту родинних відносин та визнання права на земельну ділянку (пай) в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 ,яка проживає в с.Кунисівці Коломийськогорайону Івано-Франківськоїобласті, звернулася до суду ізпозовом до Чернелицькоїселищної ради(місцезнаходження:вул.Незалежності,23смт.ЧернелицяКоломийського району Івано-Франківської області), в якому просить: встановити факт родинних відносин між нею та ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , як дочкою та матірю; визнати за позивачкою, як спадкоємцем за законом, право на земельну частку розміром 42,84 в умовних кадастрових гектарах, що розташована на території Кунисівського старостиснького округу Чернелицької селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області за сертифікатом на право приватної власності на землю в межах середньої земельної частки серії ІФ-04 реєстраціний № 10-0271, виданим 31.01.1996 Кунисівською сільською радою Городенківського району Івано-Франківської області ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позовназаява поданаз додержаннямвимог статей175,177ЦПК України.

Справа підсудна Городенківському районному суду Івано-Франківської області.

Відомості про обставини, які перешкоджають відкриттю провадження у справі, на даний час відсутні.

На дотримання вимог ст. 19, ч.4 ст.274 ЦПК України справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження. Проведення підготовчого судового засідання у справі є необхідним.

Приподанні даногопозову, позивачем подано клопотання в якому просить витребувати у державного нотаріуса Городенківської ДНК копію спадкової справи, яка заведена після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Крім того, в позовній заяві позивачка просить викликати та допитати свідків: стростоу с.Кунисівці ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

При вирішенні клопотання, враховуються положення п.7 ч.2 ст. 187 ЦПК України, яка передбачає, що в ухвалі суду про відкриття провадження у справі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Оскільки при вирішенні справ про успадкування дослідженню підлягає інформація органів нотаріату про відкриття спадщини та можливого кола спадкоємців, дана інформація становить нотаріальну таємницю, тому, з метою всебічного,повного іоб`єктивного з`ясуванняобставин справи,клопотанняпозивача про витребування копії спадкової справи слід задовольнити, а клопотання про виклик свідків вирішити в підготовчому засіданні.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 353, 354 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Чернелицької селищної ради про встановлення факту родинних відносин та визнання права на земельну ділянку (пай) в порядку спадкування за законом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання в справі відбудеться 07 травня 2024 року о09 год.45 хв.в приміщенні Городенківського районногосуду Івано-Франківськоїобласті(вул. Героїв Євромайдану, 7м.Городенка Івано-Франківськоїобласті,зал судовихзасідань №1).

Клопотання позивача про витребування копії спадкової справи - задовольнити.

Зобов`язати Городенківську ДНККоломийського району Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління МЮ надати суду до 07.05.2024 належним чином завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , уразі її відкриття та витяг прореєстрацію вспадковому реєстріспадкових справ.

Повідомити відповідача про їх право надіслати(надати)суду у строк до 07.05.2024 відзив на позовну заяву і всі письмові докази,що підтверджуютьобставини,на якихґрунтуються запереченнявідповідача,якщо такідокази ненадані позивачем;висновки експертів і заявисвідків,що підтверджуютьзаперечення протипозову,тадокументи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу - заперечення щодовідповіді позивача на відзив протягом десяти днів з дня вручення відповідно відзиву чи заперечення на відзив. Одночасно з надісланням (наданням) до суду зазначених документів, їх копії сторона повинна надіслати (надати) іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.9 ст. 83 ЦПК України копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, її учасники можуть отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України, веб-адреса сторінки суду - https://court.gov.ua/sud0905/

Ухваланабирає законноїсили змоменту їїпідписання суддеютаоскарженню не підлягає.

Суддя: Гайдич Р. М.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118287314
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин та визнання права на земельну ділянку (пай) в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —342/518/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні