Ухвала
від 11.04.2024 по справі 346/126/24
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/126/24

Провадження № 1-кп/346/377/24

УХВАЛА

про привід

11 квітня 2024 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

у складі головуючого-судді ОСОБА_1

з участю: секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

провівши підготовче судове засідання в кримінальному провадженні про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 407 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

ухвалою Коломийського міськрайонного суду від 18.03.2024 року застосовано примусовий привід до обвинуваченого.

Однак, вказана ухвала станом на 11.04.2024 року не виконана, обвинуваченого в підготовче судове засідання приводом не доставлено, жодної інформації про причини його невиконання до суду не надано. Надіслана на адресу обвинуваченого судова повістка-виклик повернулася до суду не врученою, у зв`язку з відсутністю адресата за вказаною адресою.

В підготовчому судовому засіданні прокурор заявив клопотання про застосування до обвинуваченого приводу повторно, оскільки останній в підготовче засідання в черговий раз не прибув, поважних причини його неявки не повідомив, на телефонні дзвінки не відповідає, а причини невиконання ухвали про його привід прокурору не відомі, виконання якого просить доручити ІНФОРМАЦІЯ_1 , за місцем проживання обвинуваченого в Чернівецькій області, оскільки органи Територіального управління Державного бюро розслідувань не виконують вказаних ухвал.

Згідно зі ст.ст. 139, 140 КПК України якщо обвинувачений, який був у встановленому порядку викликаний, не з`явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття до нього може бути застосовано привід. Рішення про здійснення приводу приймається під час судового провадження судом за клопотанням сторони кримінального провадження, потерпілого, або з власної ініціативи.

Відповідно до положень ст. 323 КПК України якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового засідання і вживає заходів до забезпечення його прибуття до суду. Суд також має право постановити ухвалу про привід обвинуваченого.

Враховуючи, що явка обвинуваченого в підготовче судове засідання є обов`язковою, примусовий привід обвинуваченого не виконано, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для постановлення ухвали про його привід повторно.

На підставі наведеного та, керуючись ст. ст. 139,140, 323 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

доставити приводом в підготовче судове засідання Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області на 09 год. 30 хв. 23.05.2024 року обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с. Павлівка Калинівського району Вінницької області, жителя та місце проживання зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 .

Виконання ухвали доручити ІНФОРМАЦІЯ_1 у Збройних Силах України.

Прокурору Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону ОСОБА_3 здійснити контроль за виконанням даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118287549
СудочинствоКримінальне
Сутьобвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 407 КК України

Судовий реєстр по справі —346/126/24

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Яремин М. П.

Ухвала від 12.01.2024

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Яремин М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні