Ухвала
від 11.04.2024 по справі 128/834/24
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/834/24

УХВАЛА

Іменем України

11 квітня 2024 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області у складі:

головуючої судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

без участі учасників справи,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вінниці подання в.о. начальника Державної установи «Стрижавська виправна колонія (№81)» про вилучення заборонених предметів,-

ВСТАНОВИВ:

До провадження Вінницького районного суду Вінницької області надійшло вищевказане подання, яке мотивовано тим, що 20.02.2024 до оперативного відділу державної установи «Стрижавська виправна колонія (№81) надійшов акт про вилучення заборонених предметів на відділенні соціально-психологічної служби (№1) під час проведення загального обшуку установи. В матеріалах повідомляється, що під час проведення обшуку на другому поверсі відділення соціально - психологічної служби (№1) в кімнаті зберігання особистих речей в тайнику під підлогою було виявлено та вилучено два мобільних телефони, а саме: мобільний телефон марки «Nокіа» чорного кольору, іmеі: не встановлено та мобільний телефон марки «Nокіа» чорного кольору, іmеі: не встановлено без задньої кришки.

Вказує, що даний факт було задокументовано та отримано дозвіл на проведення перевірки.

В ході проведення розслідування, по даному факту було здійснено оперативне опитування та відібрано письмові пояснення в засуджених відділення соціально- психологічної служби (№1), які були свідками даної події. Вивчивши та проаналізувавши письмові пояснення засуджених було встановлено, що вказані заборонені предмети належали засудженому ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Окрім цього в ході опитування засуджених відділення соціально - психологічної служби (№1) стало відомо, що в спілкуванні із засудженими відділення напередодні звільнення засуджений ОСОБА_3 вихвалявся, що за кілька днів до звільнення вилучені заборонені предмети, а саме мобільні телефони було йому доставлено шляхом перекиду зі свободи. При цьому звільнятися з вказаними мобільними телефонами засуджений ОСОБА_3 не став побоюючись обшуку під час звільнення і сховав їх в тайнику під підлогою в кімнаті зберігання особистих речей засуджених відділення соціально - психологічної служби (№1). Будь-яку іншу інформацію з даного приводу та хто саме здійснив вказаний перекид на момент проведення 1 службового розслідування встановити не представилось можливим.

Зазначає, що опитати з даного приводу засудженого ОСОБА_3 не представилось можливим в зв`язку з тим, що він 26.01.2024 звільнився з установи по закінченню терміну відбування покарання.

Вважає, що даний факт став можливим у зв`язку з вкрай низькими моральними якостями засудженого ОСОБА_3 , в його намаганні всупереч встановленим правилам внутрішнього розпорядку УВП та вимогам режиму відбування покарання задовольнити свої особисті потреби незаконним шляхом.

11.04.2024 прокурор ОСОБА_4 до судового засідання не з`явився, через канцелярію суду надав заяву про розгляд подання за його відсутності, подання підтримує та просить його задовільнити.

Також, у судове засідання представник ДУ «Стрижавська виправна колонія №81» не з`явився, попередньо подав суду заяву про розгляд даного подання без його участі та просив його задовольнити.

Суд, вважає за можливе провести дане судове засідання у відсутності учасників розгляду подання.

Вивчивши подання та дослідивши додані до нього докази, суд дійшов висновку, що подання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно до ч.4 ст.107 Кримінально-виконавчого Кодексу України, засудженим забороняється придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії.

Відповідно до ч.3 Розділу XXV (Порядок вилучення предметів, виробів, речей та продуктів харчування, придбаних незаконним шляхом, а також заборонених для зберігання і використання) Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 28.08.2018 № 2823/5, передбачено, що виявлені у засуджених гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, які заборонено використовувати в установах виконання покарань, вилучаються, про що посадовою особою установи складається протокол вилучення (додаток 34). Вилучене реєструється в журналі обліку грошей, цінностей, предметів, речей, речовин і виробів, вилучених у засуджених або при спробі їх доставки. Рішення про конфіскацію грошей, цінностей, предметів, речей, речовин і виробів або про передання їх на зберігання до звільнення засудженого приймає слідчий суддя за клопотанням адміністрації установи виконання покарань.

Судом встановлено, що згідно висновку начальника оперативного відділу ДУ «Стрижавська виправна колонія №81» від 27.02.2024; акту проведення обшуку та протоколу вилучення від 20.02.2024, а також з письмових пояснень засуджених, які стали очевидцями того, як в кімнаті зберігання особистих речей в тайнику під підлогою було виявлено та вилучено два мобільних телефони, а саме: мобільний телефон марки «Nокіа» чорного кольору, іmеі: не встановлено та мобільний телефон марки «Nокіа» чорного кольору, іmеі: не встановлено без задньої кришки, які підлягають конфіскації в дохід держави.

Керуючись Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 28.08.2018 № 2823/5, ч.4 ст.107 КВК, Суд, -

УХВАЛИВ:

Подання - задовольнити.

Два мобільнихтелефони,а саме:мобільний телефонмарки «Nокіа»чорного кольору,іmеі:не встановленота мобільнийтелефон марки«Nокіа»чорного кольору,іmеі:не встановленобез задньоїкришки,які буловиявлені тавилучені в кімнаті зберігання особистих речей в тайнику під підлогою, що мало місце 20.02.2024 - конфіскувати в дохід держави.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду через Вінницький районний суд Вінницької області протягом 7 днів з дня отримання її копії.

Суддя ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118287642
СудочинствоКримінальне
Сутьвилучення заборонених предметів

Судовий реєстр по справі —128/834/24

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 05.03.2024

Кримінальне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні