Ухвала
від 11.04.2024 по справі 643/3037/24
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/3037/24

Провадження № 2/643/2143/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.04.2024 м. Харків

Суддя Московського районного суду м. Харкова Поліщук Т.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору- Харківська міська рада, Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, комунальне підприємство «Жилкомсервіс», комунальне підприємство Харківські теплові мережі» про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, -

ВСТАНОВИВ:

28.03.2024 до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 провизнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, в якій просить визнати ОСОБА_3 таким, що втратив право користування житловим приміщенням, а саме квартирою АДРЕСА_1 .

Ухвалою Московського районного суду м. Харкова від 01.04.2024 позовну заяву залишено без руху та надано позивачам строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали. Також позивач було роз`яснено, що у разі невиконання ухвали суду у зазначений строк позовну заява буде вважатися неподаною та підлягатиме поверненню.

На виконання ухвали суду від 01.04.2024 позивачам необхідно було сплатити судовий збір у розмірі 1211,20 грн. та надати відповідні документи, що підтверджують сплату судового збору чи документ, що підтверджує підстави звільнення від сплати судового збору, зазначити посилання на підтвердження, що квартира не приватизована і належить до комунальної власності, надати посилання на докази зареєстрованих осіб в квартирі АДРЕСА_2 станом на час звернення до суду.

08.04.2024 на адресу суду від позивача ОСОБА_2 надійшла заява на усунення недоліків в якій останній просить долучити до матеріалів справи квитанцію від 04.04.2024 про сплату судового збору у сумі 1211, 20 грн. До заяви додано копію квитанції про оплату судового збору, а не оригінал квитанції як передбачено чинним законодавством. Інших документів на виконання ухвали суду позивачами не надано.

Таким чином, у встановлений строк, позивачі не усунули у повному обсязі всі недоліки, які викладені у мотивувальній частині ухвали суду від 01.04.2024.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Оскільки позивач не усунув недоліки позовної заяви в повному обсязі, то позовну заяву слід вважати неподаною та повернути позивачам.

При цьому суд роз`яснює, що згідно ч. 7 ст.185ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.185,353,354 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору- Харківська міська рада, Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, комунальне підприємство «Жилкомсервіс», комунальне підприємство Харківські теплові мережі» про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням - вважати неподаною та повернути позивачам разом з доданими до неї документами.

Роз`яснити позивачам, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з позовною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її оголошення.

Учасник справи, якому ухвалу суду не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Т.В.Поліщук

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118288335
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням

Судовий реєстр по справі —643/3037/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Поліщук Т. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Поліщук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні