Ухвала
від 10.04.2024 по справі 644/2520/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

10.04.2024

Справа № 644/ 2520 /24

н/п 1-в/644/ 154 /24

У Х В А Л А

іменем України

10 квітня 2024 року м. Харків

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Харкова - ОСОБА_1 , розглянувши матеріали провадження за поданням державної установи «Харківська виправна колонія (№ 43)» про встановлення адміністративного нагляду у відношенні засудженого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

в с т а н о в и в :

До Орджонікідзевського районного суду м. Харкова надійшло подання начальника державної установи «Харківська виправна колонія (№ 43)» про вирішення питання щодо доцільності встановлення адміністративного нагляду у відношенні засудженого ОСОБА_2 .

Суд, дослідивши подання, приходить до висновку, що його розгляд необхідно здійснити у режимі відеоконференції, з наступних підстав.

Згідно ч. 1ст. 336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Частиною другою вказаної статті передбачено, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує, крім випадків здійснення дистанційного судового провадження в умовах воєнного стану.

Беручи до уваги той факт, що станом на час надходження до суду вказаного подання в країні продовжує діяти воєнний стан, а також те, що засуджений ОСОБА_2 відбуває покарання в державній установі «Харківська виправна колонія (№43)», для забезпечення оперативності судового провадження, вважаю за необхідне здійснити дистанційне судове провадження з розгляду подання у відношенні ОСОБА_2 в режимі відеоконференції під час трансляції з Орджонікідзевського районного суду м. Харкова та державною установою «Харківська виправна колонія (№43)».

Згідно із ч. 6ст. 336 КПК України, якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, тримається в установі попереднього ув`язнення або установі виконання покарань, дії, передбачені частиною четвертою цієї статті, здійснюються службовою особою такої установи.

На підставі викладеного, керуючись ст. 318, ст. 336 КПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Розгляд подання державної установи «Харківська виправна колонія (№ 43)» про встановлення адміністративного нагляду у відношенні засудженого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - здійснювати дистанційно в режимі відеоконференції.

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції по справі призначити на 02 травня 2024 року о 13-00 год.

Зобов`язати керівництво державної установи«Харківська виправнаколонія (№43)»забезпечити проведення 02 травня 2024 року о 13-00 год. судового розгляду в режимі відеоконференції.

Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених в режимі відеоконференції повинні фіксуватися за допомогою технічних засобів.

Копію даної ухвали направити до державної установи «Харківська виправна колонія (№43)» для виконання.

Копію ухвалинаправити додержавної установи«Харківська виправнаколонія (№43)»для врученнязасудженому для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118288375
СудочинствоКримінальне
Сутьвстановлення адміністративного нагляду у відношенні засудженого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —644/2520/24

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні