Ухвала
від 11.04.2024 по справі 718/4073/23
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 718/4073/23

Провадження №2-н/718/855/23

У Х В А Л А

про відмову у видачі судового наказу

11.04.2024 року м. Кіцмань Чернівецька область

Суддя Кіцманського районного суду Чернівецької області Скорейко В.В., розглянувши заяву Акціонерного товариства «Оператора газорозподільної системи «ЧЕРНІВЦІГАЗ» (юридична адреса: м. Чернівці вул. Винниченка,9-А, ЄДРПОУ 03336166) про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 , на їхню користь заборгованість за надані послуги з розподілу природного газу та суму сплаченого судового збору,-

У С Т А Н О В И В:

Представник заявника звернувся до суду із заявою про видачу судового наказу з вимогою про стягнення із ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 , заборгованість за надані послуги з розподілу природного газу на суму 4043,98 грн та сплачений судовий збір у розмірі 268 грн 40 коп.

Відповідно до ч.5ст.165 ЦПК України, якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

Так, на запит суду, 10.04.2024 надійшла відповідь із адресного-довідкового сектору УДМС України в Чернівецькій області, згідно з якою за відомостями Відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Чернівецькій області ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 - не значиться.

Статтею 162 ЦПК Українипередбачено, що заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Разом з тим, ч. 1ст. 27 ЦПК Українивизначено, що позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Частиною 9ст.165 ЦПК Українипередбачено, що у разі якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника, суд відмовляє у видачі судового наказу.

Враховуючи, що з отриманої судом інформації боржник не зареєстрований за адресою вказаною у заяві про видачу судового наказу, а інше його місце проживання судом не встановлено, у зв`язку із чим суд доходить висновку, що у видачі судового наказу слід відмовити.

Суд роз`яснює, що згідно ч. 1ст.166 ЦПК України, відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 1,2,8,9 частини першоїстатті 165 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

Виходячи з наведеного, керуючись ст.27,162,165,166 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити у видачі судового наказу за заявою Акціонерного товариства «Оператора газорозподільної системи «ЧЕРНІВЦІГАЗ» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості з розподілу природного газу та суми сплаченого судового збору із ОСОБА_1 .

Копію ухвали направити заявнику.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Чернівецького апеляційного суду через Кіцманський районний суд

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Василь Скорейко

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118288594
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 , на їхню користь заборгованість за надані послуги з розподілу природного газу та суму сплаченого судового збору

Судовий реєстр по справі —718/4073/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні