Ухвала
від 11.04.2024 по справі 229/2157/24
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/2157/24

Провадження № 2/229/1132/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2024 р. м. Дружківка, Донецької області

Суддя Дружківського міського суду Донецької області Рибкіна Н.М., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , 3 особа Основ`янсько-Слобідський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про припинення стягнення аліментів, про стягнення аліментів,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 (місце проживання, зазначене у позові : АДРЕСА_1 ) 3 особа Основ`янсько-Слобідський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про припинення стягнення аліментів, про стягнення аліментів.

Згідно з ч.1 ст.27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до вимог ч 6 ст 187 ЦПК України у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

На виконання вимог даної норми закону судом був зроблений запит до Міністерства соціальної політики щодо надання відомостей з Єдиної інформаційної бази даних про те, чи входить до переліку взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції чи населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення, оскільки м. Часів Яр Бахмутської міськради Донецької області віднесено до Переліку територій, на яких ведуться активні бойові дії, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 06 березня 2023 року № 80, тому відповідач може бути внутрішньо переміщеною особою і мати інше зареєстроване у встановленому законом порядку тимчасове місце проживання/перебування в Україні.

Як вбачається з відповіді Міністерства соціальної політики від 09.04.2024 року, яку отримано судом 11.04.2024 року, інформація про ОСОБА_2 міститься в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, яка фактично проживає/ адреса для листування: АДРЕСА_2 з 13.10.2023 року.

Відповідно до ч 9 ст. 187 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленомустаттею 31ЦПК України.

Пунктом 1 ч.1 ст.31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст.32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.27,31,32,258,260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , 3 особа Основ`янсько-Слобідський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про припинення стягнення аліментів, про стягнення аліментів передати за підсудністю до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області, адреса місцезнаходження: 28001, Кіровоградська область, м. Олександрія, вул Першотравнева, 30.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Н.М.Рибкіна

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118288766
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —229/2157/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рибкіна Н. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рибкіна Н. М.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рибкіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні